Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, Arapları Karadeniz'e getiriyor

/ Kaynak: AA
Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, Arapları Karadeniz'e getiriyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Arap turistlerin tatil için Türkiye'yi tercih etmelerinin bir nedeni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgileri olarak açıklandı

Kulakkaya Yaylası'nın bağlı olduğu Yavuzkemal Belde Belediyesi Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede turizm yapı eksiklerinin giderilmeye başlanmasıyla yaylaya gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi. Bölgeye son yıllarda Arap turistlerin ilgisinin arttığını ifade eden Önal, şöyle konuştu:
"Bundan birkaç yıl önce bu artışı Uzungöl veya Rize yaylalarında görüyorduk. Turizm altyapı eksikliklerinin giderilmeye başlamasıyla bizim yaylalarımıza da Arap turistler ilgi göstermeye başladı. Özellikle Kulakkaya, Arap turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kulakkaya Yaylası eşsiz doğası, ormanları ve temiz havası ile yeryüzünün cennet köşelerinden biri. Arap turistler ile zaman zaman görüşüyoruz. Daha önce Türkiye'ye gelip gelmediklerini sorduğumuzda ilk kez geldiklerini, Mısır'a ve Avrupa'ya gittiklerini ama bundan sonra Türkiye'ye geleceklerini ve bir dahaki gelişlerinde daha fazla kalacaklarını söylüyorlar. "
- Katarlı turistin Başbakan Erdoğan sevgisi
Kulakkaya Yaylası'nda tatil yapan Katarlı turist İsmail Abdurrahman ise Türkiye'yi seçme nedenlerinden birinin de Başbakan Recep Erdoğan'a duyduğu büyük sevgi ve hayranlık olduğunu dile getirerek, "Türkiye Müslüman bir ülke. Burada ezan duymak çok güzel. Türkiye'ye gelme nedenlerimizden birisi bu. Bir başka neden ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Katar'da Başbakan Erdoğan çok seviliyor. Her evde resimleri var. Ona duyduğumuz sevgi ve hayranlık bizi Türkiye ve bu bölgelere çekiyor" dedi. İsmail Abdurrahman, Karadeniz yaylalarını çok beğendiklerini ve gelecek yıl daha uzun süreyle Kulakkaya'da konaklayacaklarını kaydetti.
- Yaylada yeni açılan otel, Arap turistlerle doldu
Kulakkaya Yaylası'nda açılan otelin yetkilisi İskender Himmetoğlu ise kuruluşlarının Ramazan Bayramı'nda müşteri kabul etmeye başladığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Otelimizin müşterilerinin büyük çoğunluğunu Ortadoğu ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor. Arap turistlerden çok yoğun talep var. Otel yaklaşık 1 aydır hizmet vermesine rağmen konuk olan Arap turist sayısı 500'ü aştı. Arap turistler birkaç günlük turları tercih ediyorlar ancak gelecek yıl için daha uzun süreli yoğun talep alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Kulakkaya'ya gelecek Arap turist sayısında çok ciddi artış beklentimiz var."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...