'Fındık fiyatları 7 liraya ulaşır'

/ Kaynak: AA
'Fındık fiyatları 7 liraya ulaşır'

YAŞAM Haberleri  / AA

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 'Fındık, fiyat bakımından sevindirecek. Fiyatı 7 lirayı rahat şekilde bulacaktır.' dedi.

Batı bölgelerinde satışların 5.80 liradan başladığına işaret eden Bayraktar, "Bunun ardından 6.50 liraya kadar yükseldi ama yine 6.10 civarında seyrediyor şu anda. Fiyatlar bölge bölge ufak miktarlarda değişiklik gösteriyor" ifadesini kullandı. Bu yıl rekoltenin az olması nedeniyle fiyatların yükseldiğine işaret eden Bayraktar, bu durumu korumaları gerektiğini belirtti. Bayraktar, burada üreticinin tavrının önemli olduğunu dile getirerek, "Üreticilerimiz, fındığı pazara ne kadar çok ve hızlı bir şekilde indirirse fiyatlar düşer. Üreticilerimizin fındığını tüccara emanet bırakması nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşanıyor. Tüccara verilen fındıktan fiyat artışı beklemek yanlış. Üreticimiz, paraya ihtiyacı varsa FİSKOBİRLİK depoları duruyor, gelsinler bıraksınlar. Bu şekilde ürününden daha fazla gelir elde etme imkanı var. nbsp;Bu yıl fındık, fiyat bakımından sevindirecek. Bu yıl için fındığın fiyatı 7 lirayı rahat şekilde bulacaktır. Üreticimiz de fındığını bilinçli şekilde pazara indirirse fiyatlar daha da yükselir. Fındıkta da arz-talep önemli. Ne kadar çok ürün piyasada olursa bir fiyat artışı yaşanmaz. Bunun için fındığın pazara yavaş yavaş indirilmesi gerekir ve bu şekilde fiyatı artar" şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...