Libya Başbakanı Ali Zeydan Mısır'da

/ Kaynak: AA
Libya Başbakanı Ali Zeydan Mısır'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya Başbakanı Ali Zeydan, Mısır hükümetinin, ülkede güven ve istikrarın sağlanması için yürüttüğü tüm çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Zeydan, ordunun yönetime el koymasının ardından Kahire'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde Mısırlı mevkidaşı Hazım el-Biblavi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Mısır Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Zeydan'ın, "Mısır'ın istikrarı, Arap milletlerinin istikrarı anlamına gelir. Libya, Mısır hükümetinin, ülkede birlik ve beraberliği sağlamak için yürüttüğü çalışmaların tümünü destekliyor" ifadelerine yer verildi. Libya'nın, Mısır'a sadece ikili ilişkilerde değil, Arap Birliği, BM ve ulusalararası platformlarda da destek olacağı ifade edilen açıklamada, başta Suriye olmak üzere bölgesel meselelerde iki ülkenin işbirliği içinde olduğuna işaret edildi. Açıklamada Zeydan'ın, Mısır-Libya sınırının kontrolünü sağlamak ve silah kaçakçılığını engellemek için iki ülke arasında görüşmeler yapıldığını ve ülkesinin yeniden imar edilmesi hususunda Mısırlı iş adamları ve yatırımcılar için kapılarının açık olduğunu söylediği belirtildi. Mısır geçici hükümet Başbakanı Biblavi'nın ise Libyalı mevkidaşına sağladıkları destekten ötürü teşekkürlerini sunarak, "Mısır çevre ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirmeye önem veriyor ve bu bağlamda Libya-Mısır ilişkileri diğer ülkelere örnek teşkil edecektir" dediği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, Biblavi'nin Libya'yı, Mısır'daki yatırımlarını arttırması yönünde teşvik ettiği ve her iki tarafın yararına olacak tüm alanlarda işbirliğinin arttırılmasını desteklediği kaydedildi. Libya Başbakanı Zeydan, Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılmasının ardından Kahire'ye düzenlediği ilk ziyaret çerçevesinde Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'la bir araya gelmişti. Zeydan'ın bir günlük ziyareti çerçevesinde Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi ile de görüşmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...