Namlular Suriye'ye çevrildi, Atılgan ve 'Zıpkın'lar göreve hazır

Namlular Suriye'ye çevrildi, Atılgan ve 'Zıpkın'lar göreve hazır

GÜNDEM Haberleri

Suriye operasyonuna yönelik tedbirler artarak sürüyor. Kilis'te sınır hattına 'Atılgan' ve 'Zıpkın' adı verilen seyyar füze bataryaları yerleştirildi.

Suriye sınırında sıfır noktada bulunan Kilis'te, sınır birliklerindeki füze rampaları, tank ile zırhlı araçlar ve uçak savar bataryaların namluları Suriye'ye çevrildi. Gaziantep'teki 5'inci Zırhlı Tugay'dan Kilis'e getirilen M113 zırhı personel taşıyıcıların üzerlerine monteli Stinger'lar (Atılgan) ile Land Rover Defender 130 tipi askeri ciplere monteli Stinger'lar (Zıpkın) sınır boylarına konuşlandırıldı. Kilis başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki sınır birliklerine batı illerinden ve tugay ve tümenlerden tank, askeri araç, son teknolojik cihazların kısa süre içerisinde gönderileceği öğrenildi. TSK sınır birliklerini geçen yıl Stinger füzeleri ile uçaksavarlar ile takviye etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...