Kalbimiz Arjantin'de, tarihî sunum

Kalbimiz Arjantin'de, tarihî sunum

SPOR Haberleri

İstanbul, Tokyo ve Madrid; 2020 Olimpiyatı için bugün son kez Buenos Aires'te IOC üyelerinin karşısına çıkıyor.

Nefesler tutuldu, Türkiye tek yürek halinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak olan 125. IOC oturumuna odaklandı. 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentin belirlenmesi için bugün başlayacak olan toplantıda üç aday şehir; İstanbul, Tokyo ve Madrid bütün kozlarını ortaya koyacak. Hilton Otel'de IOC üyelerinin karşısına, "Tarih yazın" sloganıyla çıkacak olan İstanbul 2020 kafilesine, St.Petersburg'daki G20 zirvesinden Buenos Aires'e gidecek olan Başbakan Erdoğan liderlik yapacak.
İLKLERİN OLİMPİYATI
Türkiye, Lozan'da Aday Kentler Brifingi'ndeki sunumun son sözünü, Arjantin'de söyleyecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da yer aldığı İstanbul 2020 heyeti, IOC üyelerinden ev sahibi olmaları halinde, Türkiye ve iki kıtadaki tek olimpiyat, genç nüfus, dinler ve kültürler arası köprü gibi ilklere vurgu yaparak tarih yazmalarını isteyecek. Sunumlardan sonra elektronik ortamda TSİ 21.45'te gizli oylamaya geçilecek.
47 OYU ALAN KAZANIR?
103 IOC üyesinden ancak 97'si oy kullanacak. Tarafsız kalmak adına IOC Başkanı Jacques Rogge ve aday ülkenin üyeleri oy kullanamayacak. IOC'de İspanya'nın 3, Türkiye ve Japonya'nın 1'er üyesi bulunuyor. İlk turda elenen ülkenin üyesi ikinci turda oy kullanabilecek. İlk turda elenen kent, TSİ 21.45'te açıklanacak. Finale kalan iki kent, salona aynı anda davet edilecek ve IOC Başkanı Jacques Rogge, 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehri, yarın TSİ 23.00'te açıklayacak. Cahit EROĞUL - nbsp;Buenos Aires

nbsp;Kalbimiz Arjantin'de, tarihî sunum
Bu ekip karar verecek
2020 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek şehri Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri belirleyecek. Arjantin'de ekibiyle birlikte basının karşısına çıkan IOC Başkanı, Jacques Rogge, 12 yıllık görevini de yeni başkana devredecek. Onur üyesi olarak çalışmaya devam edeceğini söyleyen Rogge, İspanyol basınında çıkan 50 üyenin Madrid'i desteklediğine yönelik haberin Madrid'i zan altında bırakmayacağını, diğer şehirlerle şansının aynı olduğunu söyledi. #x13;

nbsp;Kalbimiz Arjantin'de, tarihî sunum
Buenos Aires BM gibi
Buenos Aires, BM gibi... Birçok ülkenin devlet başkanları Arjantin'e gelirken yoğun güvenlik önlemleri alındı.Çevrede kuş uçurtulmazken, polis köpekleri de iş başındaydı. İspanya Kralı Juan Carlos'un liderliğindeki Madrid kafilesinde İspanya Prensi Felipe, Başbakanı Mario Rajoy yer alıyor. Felipe lobi faaliyetleri için günler önceden Buenos Aires'te karargah kurdu. Tokyo kafilesinde ise Japon Kraliçesi Empress Michiko ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe bulunuyor.

5 sponsor iş başında
İstanbul 2020'nin 5 ana sponsoru Arjantin'de görev başında. Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, Doğuş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türk Hava Yolları CEO'su Temel Kotil, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve Yıldız Holding Sportif Direktörü Mehmet Uçan, İstanbul 2020 için Arjantin'de bulunuyor.

İlk sıra İstanbul'un
2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği oylama öncesindeki sunum sırası belli oldu. İlk sunumu İstanbul yapacak. Tokyo ve Madrid de 45'er dakikalık sunumlarda bulunacak. Daha sonra ise 15'er dakika soru-cevap bölümü olacak.

Sultanahmet'e dev ekran
Nefeslerin tutulacağı o ana, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda toplanacak kalabalık nbsp;şahitlik edecek. On binlerce İstanbullunun dolduracağı alana dev ekranlar yerleştirilecek.

Topbaş: Hazır ve güçlüyüz
2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin'e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Biz 2020'de 'nasıl bir İstanbul olacak?' sorusuna odaklandık, çalıştık ve de çalışmaya devam ediyoruz. Ama ilk kez bu kadar hazır ve güçlüyüz" dedi.

Hiç bu kadar şanslı olmadık
TMOK Başkanı Prof. Uğur Erdener, "Hiç bu kadar şanslı olmadık. İlk kez bir olimpiyat adaylığında herhangi bir aday kent öne fırlamış değil. Sayın Başbakanımızın buraya G-20 zirvesinden yetişmesi, onun bir irade koyması önemli" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...