Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yasak mı geliyor

Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yasak mı geliyor

DÜNYA Haberleri

Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleştirilen darbeye direnen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın darbe yönetimi tarafından kapatıldığı öne sürüldü.

Mısır Hükümeti'nin Müslüman Kardeşler'i (İhvan) yasakladığı haberi ülkede ortalığı karıştırırken, hükümet iddiayı yalanladı. İlk çıkan haber, hükümetin, Müslüman Kardeşler'in 'bir sivil toplum kuruluşu' olarak lağvedilmesine karar verdiği şeklindeydi. Haber ülkede devlet eliyle yayın yapan El Ahbar gazetesi tarafından duyuruldu. Gazeteye konuşan Sosyal Dayanışma Bakanlığı Sözcüsü Hani Mahana, kararın çıktığını, kamuoyu duyurusunun da hafta başında gerçekleştirilecek basın toplantısıyla yapılacağını belirtti. Ancak daha sonra yalanlama geldi. Mısır Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Dayanışma Bakanlığı'ndan böyle bir karar çıkmadığı bildirildi. Müslüman Kardeşler 1954 yılında kapatılmıştı. Devrim sonrası Müslüman Kardeşler'e yasal statüsü olmadığı eleştirileri getiriliyordu. Bunun üzerine İhvan, kendisini Mart ayında sivil toplum örgütü olarak kaydettirmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...