Dershane sistemi tartışılıyor, eğitimciler ikiye bölündü

Dershane sistemi tartışılıyor, eğitimciler ikiye bölündü

EĞİTİM Haberleri

Önceki gün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açıklanan Ortaöğretime geçiş sistemini yankıları sürüyor.

Önceki gün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açıklanan Ortaöğretime geçiş sistemini yankıları sürüyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz bazı eğitimciler, yeni sistemin mevcut haliyle dahi SBS sisteminden kat kat üstün olduğunu söylerken, kimileri ise sistemin uygulanmasında bazı sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti. Eğitim Bir Sen Başkan Vekili Ahmet Özer, 12 sınavlı sistemin okulun önemini kesinlikle önceki dönemlere göre daha iyi bir seviyeye çıkarma potansiyeli taşıdığını söyledi. Yeni sınav sistemiyle öğretmenlerin de daha aktif hale getirildiğini ve toplumsal itibarını arttırıldığını ifade eden Özer, "Denetimli sınav sistemiyle birlikte okullar, okul yöneticileri ve öğretmenler arasındaki rekabet artacaktır. Fakat bu rekabetin kalıcı olması için il ve ilçe bazında başarılı olan belli sayıdaki okullar, okul yöneticileri ve öğretmenler, belirlenecek puanlar dikkate alınarak başarı maaş ya da ikramiye sistemiyle ödüllendirilmeleri tüm Türkiye'de ciddi bir motivasyon sağlayacaktır" dedi. Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı da, "Yeni sistem halka, öğrenci ve velilere ehil kişiler tarafından çok iyi anlatılmalı ve geri dönen eleştiriler çokça dikkate alınmalıdır. Geçiş sürecindeki hata ve aksaklıklar ivedilikle tedavi ve telafi edilmeli, en az zarar ve mağduriyetle sağlıklı bir işleyişe kavuşturulmalıdır. Yeni sistemi mevcut haliyle dahi SBS sisteminden kat kat üstün, zengin ve insani bir model olarak görmekteyiz. Okul ve öğretmenlerin performansını ölçeceği için nitelikli eğitim hedefine de hizmet edecektir" diye konuştu.
Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü, öğrencilerin dershanelere sadece sınava hazırlanmak için değil, okuldaki başarını da artırmak için gittiğini belirterek, "Bu sistemle dershanelere olan ihtiyacın azalacağını söylemek gerçekçi değil. Yeni sistemde dershanelere olan ihtiyaç azalmayacağı gibi giderek artıracaktır" dedi.
Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, yeni sınav sistemiyle sıralama sınav sayısının artırıldığını bunun ciddi bir lojistik gerektirdiğini ve bunun ciddi maliyetlerinin olacağını ifade etti. nbsp;Gökhan Kaya ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...