Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TFF'den flaş Fatih Terim açıklaması

/ Kaynak: CHA
TFF'den flaş Fatih Terim açıklaması

SPOR Haberleri  / CHA

TFF, Fatih Terim'le 4-5 maç için değil, Türk milli takımlarını önümüzdeki 5-10 yılın istikrarını sağlamak için el sıkıştıklarını söyledi.

Alkin, önümüzdeki dönemin milli takımını, önümüzdeki dönemin futbolunu dizayn etmek için göreve başladıklarını da vurguladı. TFF ve Ülker'in işbirliği ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen Futbol Köyleri projesi'nin bir bölümü de Nevşehir'in Avanos ilçesinde devam ediyor. nbsp;Burada inceleme yapmak üzere Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile beraberindeki yöneticiler ilçeye geldi. nbsp;Futbol Köyleri projesinde yer alan çocukların kendi aralarında oynadıkları çift kale maçı izleyen, yapılan güzel hareketlere ve atılan gollere alkış ve sloganla karşılık veren Murat Ülker ve Emre Alkin, maç sonrasında tüm çocukları tebrik etti. Programın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Ülker ve TFF çocuk köyleri projesi ile elit sporcular yetiştirdiklerini söyledi. Projede altıncı yılı geride bıraktıklarını belirten Alkin, organizasyonu çok önemsediklerini ifad etti. Elit bir futbolcunun yetişebilmesi için çocukluğundan itibaren 10 bin saat futbol oynaması gerektiği bilgisini veren Alkin, "Böyle baktığınızda Ülker ve TFF çocuk köyleriyle topla en uygun tanışma ortamı sağlanıyor. Ülker'le beraber buraya çok ciddi bir şekilde bütçe yapıyoruz ve ders içerikleri hazırlıyoruz. Özellikle devletimizin elinin uzanmadığı, bazı mecburiyetler ya da eksiklikler nedeniyle geride kaldığı yerlerde biz özerk bir kurum olarak, Ülker de özel bir kuruluş olarak ileriye çıktık. Ders içeriklerini hazırladık, çocuklar sadece burada futbol öğrenmiyorlar. Aynı zamanda da disiplinler arası bir eğitim de görüyorlar. O yüzden elit futbolcu yetiştirmek sadece topa vurmak da değil, aynı zamanda mental yeteneklerini arttırmak, bazı kabiliyetlerinin de sivriltmekle oluyor. Ülker ve TFF Çocuk Köyleri de bu konu çok yol aldı." diye konuştu. Bu arada Grassroots denilen, herkes için futbol programında da geride bıraktıkları yıllarda 5 yıldız almayı başardıklarını belirten Alkin, geriye sadece 2 yıldızın kaldığını belirtti. nbsp;Futbol köylerinden çıkan bazı profesyonellerin süper ligde oynamaya başladığını ifade eden Alkin, "İşte geçen hafta da gördüğümüz gibi Galatasaray- Bursaspor maçında golü atan Enes Ünal gibi. Yani buradan elit oyuncu yetişiyor." diye konuştu. nbsp;


"ÖNCE MİLLİ TAKIM SONRA KULÜPLER"
Bu akşam A Milli Futbol Takımı'nın Andorra karşısında galibiyeti göğüsleyen taraf olacağını belirten Alkin, "Önümüzdeki 4 maçı da kazanmak istiyoruz. Ondan sonra da her zaman olduğu gibi Türk milleti çalışkanlığının karşılığında işi biraz kısmete bırakmış durumdayız. Çünkü, play- offlara katılmamız için Macaristan'ın da puan kaybetmesi lazım. Ben başaracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. Federasyon yönetimi olarak önümüzdeki dönemin milli takımını, önümüzdeki dönemin futbolunu dizayn etmek için göreve başladıklarını vurgulayan Alkin, "Bunlar istikrar işi. Biz zaten 4 - 5 maç için hocayla el sıkışmadık. Türk milli takımlarını önümüzdeki 5 - 10 yılın istikrarını sağlamak için hocayla el sıkıştık. Hem Galatasaray Kulübü'nün hem de Fatih hocanın bu şekilde yaklaşacağını da tahmin ediyorum. Önce Türkiye, ondan sonra futbol kulüpleri diye düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...