Bursaspor'dan Galatasaray'a sürpriz transfer

/ Kaynak: İHA
Bursaspor'dan Galatasaray'a sürpriz transfer

SPOR Haberleri  / İHA

Bursaspor altyapısında yıldızı parlayan genç futbolcu Oğulcan Çağlayan artık Galatasaray forması giyecek.

Bursasporakademi sitesinde yer alan habere göre, Bursaspor'da uzun süredir A takımla çalışmasına rağmen profesyonel sözleşme teklifinde bulunmadığı Oğulcan Çağlayan, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde idmana çıkmaya başladı. 2012 yılının Ekim ayında Ertuğrul Sağlam tarafından A Takım ile idmanlara çıkmaya başlayan Oğulcan profesyonel sözleşmesi olmadığı için A Takım düzeyinde herhangi bir maçın kadrosunda yer bulamadı. Yeni sezon öncesi Hikmet Karaman tarafından da takımın Avusturya kampına götürülen ancak bir hazırlık maçında sadece 10 dakika süre alabilen Oğulcan kampın 12.gününde 7 arkadaşıyla birlikte yurda dönüp Vakıfköy'de A2 Takımı ile birlikte çalışmalara katılmıştı. Bursaspor'un uzun süredir A Takımla birlikte çalışmalara katılmasına rağmen profosyonel sözleşme teklifinde bulunmadığı Oğulcan, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde idmanlara çıkmaya başladı. Genç oyuncu için Bursaspor ve Galatasaray kulüplerinin önümüzdeki günlerde anlaşmaya varması bekleniyor Bursaspor daha önce Oğulcan'a karşılık 500 bin TL + Birhan Vatansever'i istemiş ancak sarı kırmızılı kulüp 500 bin TL'yi kabul edip takasta Birhan'ı vermeyi red etmişti. Oğulcan'ın transferi konusunda Bursaspor ve Galatasaray kulüplerinin anlaşma sağlaması durumunda genç futbolcu Galatasaray ile (18 yaşını henüz doldurmadığı için) 3 yıllık sözleşme imzalayarak profesyonelliğe adım atacak. Bursaspor ile Galatasaray kulübünün oyuncunun transferi konusunda anlaşamaması durumunda ise Oğulcan Galatasaray ile profesyonel sözleşme imzalamak için 18 yaşına gireceği 22 Mart 2014 tarihini beklemek zorunda kalacak. Bu tarih geldiğinde ise Galatasaray TFF'ye Oğulcan'ın 300 bin TL'lik yetiştirme bedelini yatırıp oyuncuya profesyonel sözleşme imzalatabilecek. Ancak transfer dönemi kapalı olduğu için Oğulcan yeni sezona kadar Galatasaray forması altında herhangi bir resmi maça çıkamayacak.


HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNATMAK
Galatasaray Kulübü genç oyuncunun transferini Mart ayına bırakmadan bitirmeyi ve Oğulcan'ı özellikle bu sezon katılacakları U19 Şampiyonlar Ligi maçlarında oynatmayı planlıyor. Transfer sezonu içinde anlaşmanın çıkmaza girmesi halinde ise sarı kırmızılı kulübün Oğulcan için UEFA'ya özel yazı yazarak Şampiyonlar Ligi maçlarında oynatmak için izin isteyeceği öğrenildi. Genç futbolcunun ayrıca Galatasaray performans uzmanı Scott Piri tarafından özel antrenman programı ile çalışmalarını sürdüreceği ve sarı kırmızılı kulübün genç oyuncuyu okul takımı ve hazırlık maçlarında oynatarak maç tecrübesinden yoksun kalmamasını amaçlıyor. 1996 doğumlu Oğulcan, Ankaraspor'dan 2010 yılının Ekim ayında Bursa Merinosspor'a gelip transfer dönemi açılıncaya kadar orada antrenmanlara çıkarak 2011 yılının Ocak ayında Bursaspor'a resmen geçmişti. Bursaspor formasını U15, U16, U17, U18 ve A2 düzeyinde toplam 45'i geçtiğimiz sezon olmak üzere 80 kez giyen Oğulcan 54 gol kaydetti. Ayrıca Bursaspor forması altındayken 16 kez Milli olan Çağlayan bu maçlarda 10 kez fileleri havalandırmayı başardı. Genç oyuncu bunlara birlikte uluslararası turnuvalarda da Bursaspor formasını başarıyla terletmişti.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...