Barolar Birliği Başkanından 'başörtüsü' açıklaması

Barolar Birliği Başkanından 'başörtüsü'  açıklaması

Politika Haberleri

Metin Feyzioğlu, "Bu milletin milli ve manevi değerlerini çok iyi biliyorum. Kimse farklı yönlere çekmesin, başörtüsüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok" dedi.

Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Çorum Barosu Başkanı İbrahim Özyılmaz ve baro yöneticileriyle Çorum Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Çorum Barosu'nun gerek faaliyetleri gerekse mesleğin saygınlığına katkılarının önemine dikkat çeken Feyzioğlu, baronun, adliyede meslektaşlarının menfaatlerini koruma gayretleri ile övündüklerini ve örnek gösterdiklerini ifade etti. Türkiye'de milletin özgürlüklerin, demokrasinin, din ve vicdan özgürlüğünün, kendini ifade etmenin ve eleştiri hakkının dünya standartlarına getirilmesini hak ettiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Biz millete avukatın yurttaş hakkını savunmakta vazgeçilmez olduğunu anlatıyoruz. Avukatın hakkı ihlâl ediliyorsa devletin hakkı ihlâl ediliyor. Biz avukatın haklarını yurttaşa emanet ediyoruz. Yasalarda yer alan süslü cümleleri gökten yeryüzüne indirip insanımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrışan değil kucaklayan olmalıyız, senden-benden, her türlü etnik köken ayrımcılığından uzaklaşmalıyız" diye konuştu. Feyzioğlu, Yeni Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşma ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bu konuşmaya ilişkin değerlendirmesiyle ilgili olarak da, eleştirilerinin medyada farklı yönlere çekildiğini belirterek, "Ben Anadolu'nun bağrından çıktım. Bu milletin milli ve manevi değerlerini çok iyi biliyorum. Kimse farklı yönlere çekmesin, başörtüsüyle ilgili hiç bir sorunumuz yok" diye konuştu. Fevzioğlu, ziyaretin ardından beraberindekilerle Amasya'ya hareket etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...