Birleşmiş Milletler raporu, bekleneni vermeyecek

/ Kaynak: AA
Birleşmiş Milletler raporu, bekleneni vermeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı, Kimyasal silah kullanımı ile ilgili BM'nin yayınlayacağı raporun ''hayal kırıklığı'' oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Raporun hayal kırıklığı oluşturabileceği konusunda ''ciddi bir risk''olduğunu belirten Fabius, ''Çünkü rapor kimyasal silahı kimin kullandığına dair sorumlular konusunda cevap vermeyecek'' dedi. Fabius, ''Raporla ilgili sorun, kimyasal saldırı ile ilgili katliam olup olmadığına dair araştırma yapılması. Ancak, başta inkar edenler bile artık herkes kimyasal silah kullanıldığını kabul ediyor. Rusya, İran ve Suriye rejimi bile artık kimyasal saldırı olduğunu kabul ediyor. BM uzmanları, herkesin bildiği bir sorunun cevabını verecek. Ancak onlar, kimin bu katliamı yaptığı ile ilgili en önemli sorunun cevabını bulmak için görevlendirilmedi'' dedi. Fabius, BM raporunun beklenmesi gerektiği yolundaki görüşlere dikkati çekerek, bu raporun ciddi bir hayal kırıklığı oluşturabileceği görüşünü yineledi. Fransa'da muhalefet partisi, özellikle, iktidarın olası askeri müdahale kararından önce BM raporunun yayınlanması gerektiğini savunuyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...