Hitler'in Nazi işaretli yüzüğü açık arttırmada

Hitler'in Nazi işaretli yüzüğü açık arttırmada

DÜNYA Haberleri

Bir zamanlar Adolf Hitler'in sahip olduğu, üzerinde Nazi işareti gamalı haç bulunan yüzük haftaya ABD'nin Maryland eyaletinde müzayedede satışa çıkaca

Yüzüğün en az 110 bin dolardan satılması bekleniyor. 'Hitler yüzüğü' gümüşten yapılmış ve altınla kaplanmış ama 75 sene sonra kaplamadan pek eser kalmadığı ifade ediliyor. Yüzükte büyük bir Nazi işareti bulunuyor, diğer küçük işaretler ve kılıçlar da bunu destekliyor. Yüzüğe yakut taşlar işlenmiş. Diktatörün bu yüzüğü takıp takmadığı bilinmiyor. Yine de Nazi hatırası koleksiyoncularının yüzüğe büyük ilgi göstermeleri bekleniyor. Yüzük, fanatik Nazi hayranı kuyumcu Karl Berthold tarafından Hitler için yapılmış. Yüzük, 1945'te Havyera'da Hitler'in dağlık sığınağında Amerikan askerleri tarafından bulunmuş ve hatıra olarak alınmış. Birkaç kere el değiştiren yüzük, Maryland'de Alexander Historical Auctions House müzayede evinde satışa sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...