'Mısır hükümeti Müslüman Kardeşler'i feshetti' haberine yalanlama

'Mısır hükümeti Müslüman Kardeşler'i feshetti' haberine yalanlama

DÜNYA Haberleri

Mısır'da geçici hükümetin, Müslüman Kardeşler'i yasakladığı haberine yalanlama geldi.

Mısır'da geçici hükümetin, Müslüman Kardeşler'i yasakladığı haberine yalanlama geldi. Arap basını, Müslüman Kardeşler'in yasaklanmadığını duyurdu. Mısır'da 3 Temmuz'da darbe yaparak yönetimi devralan geçici hükümetin, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de mensubu olduğu Müslüman Kardeşleri yasakladığı iddia edildi. Ancak söz konusu haberi Mısır hükümeti yalanladı. nbsp;Mısır'da devlet tarafından yayımlanan El Akbar gazetesi, Mısır hükümetinin Müslüman Kardeşler'i yasaklamaya karar verdiğini iddia etti. nbsp;Gazete, söz konusu kararın önümüzdeki hafta açıklanacağını da yazdı. El Akbar gazetesine açıklama yapan Mısır Sosyal Dayanışma Bakanlığı sözcüsü Hany Mahana, "Bakan bu konudaki kararı yayınladı ancak duyuruyu önümüzdeki hafta başı bir basın toplantısıyla yapacak" dedi. Ancak Katar merkezli El Cezire televizyonu, Mısır hükümetinin, Müslüman Kardeşler'in yasaklandığı yönündeki haberi yalanladığını belirtti.
MART'TA LİSANS ALMIŞTI
Devrik Cumhurbaşkanı Muhammd Mursi'nin de eski üyesi olduğu Müslüman Kardeşler yasal statüsü bulunmadığı itirazıyla karşılaşıyordu. Müslüman kardeşler örgütü söz konusu karışıklığa son vermek için geçtiğimiz Mart ayında sivil toplum kuruluşu lisansı almıştı.
1954'TE DE YASAKLANMIŞTI
1928'de kurulan Müslüman Kardeşler, daha önce 1954 yılında da feshedilmişti. Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Müslüman Kardeşler'in pek çok üyesi ve azedilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi gözaltında tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...