Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 4x4'ler için sefer görev emri

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 4x4'ler için sefer görev emri

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet'ten 4X4 arazi araç sahiplerinin bilgilerini aldı. Bazı arazi taşıt sahiplerine sefer görev emri çıkarıldı.

Suriye 'ye muhtemel bir askeri harekât için uluslararası görüşmeler sürerken, Türkiye'de de bazı kurumlar 'Alarm' durumuna geçirildi. Milli Savunma Bakanlığı da, Emniyet'ten 4X4 arazi araç sahiplerinin bilgilerini aldı. Bazı arazi taşıt sahiplerine sefer görev emri çıkarıldı. Kızılay'ın üst düzeydeki bir yetkilisi, "Bize de uyarı yapıldı. Bu uyarı çerçevesinde 3 bin personelle Acil Müdahale Ekibi kurduk. Muhtemel bir askeri müdahaleye karşı mobilize ekiplerimizi de hazır hale getirdik" dedi. Hürriyet'in haberine göre, Başbakanlık'ın talimatı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü de sefer görev emri çıkartılacak araçlar için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm il emniyet müdürlüklerine "4x4 arazi araç listesi ve sahiplerine ulaşılabilecek" bilgilerin toplanması talimatı gönderdi. 4x4 tipi arazi aracı kullanan kişiler belirlenirken, muhtemel bir olağanüstü durumunda polis tarafından, kendilerine tebligat yapılmak üzere karakollara davet edilecek. Sefer Görev Emri yazan tebligatlar araç sahiplerine imzalatılacak.
AFAD VE KIZILAY'DA TEYAKKUZ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kızılay'a da, "Olağanüstü duruma karşı hazırlıklarınızı tekrar gözden geçirin" talimatı verildi. AFAD, sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) konusunda uzman ekipler gönderirken, 11 bölgede bulunan birliklere de olağanüstü durum karşısında hazırlıklı olunması talimatı verildi. Muhtemel bir operasyon ve sonrasında oluşacak göç dalgası karşısında da çalışma yürüten AFAD, Viranşehir'de 20 bin kişilik mülteci kampını da hazır hale getirdi. AFAD, insan ve araç durumunu da gözden geçirerek her türlü hazırlığı tamamladı.
ACİL MÜDAHALE EKİBİ
Kızılay'da üst düzey bir yetkili, olağanüstü bir durum için en üst seviyede önlemler aldıklarını belirterek, şunları dedi: "Sadece oluşacak yeni bir göç dalgası değil aynı zamanda bölgede oluşacak bir karışıklığa karşı da acil eylem planı yaptık. Yeni çadırkentler kurmak, insani yaşamsal maddelerin stoklanması için tüm çalışmalarımız hazır. Bölgeye her an sevk edilmek üzere acil müdahale ekipleri kurduk. Mobilize ekiplerimiz hazır bekletiliyor. Personelimiz ve gönüllülerimizden oluşan 4 bine yakın acil müdahale ekibimize 'her an hazır olun' talimatı verdik. Sınırın sıfır noktasına da ekipler gönderdik. Sınırın Suriye tarafına 8 noktada günlük 30 bin kişiye gıda ve ilaç ihtiyaçları karşılanıyor. Olağanüstü duruma karşı her türlü hazırlığımız tamam."
Mimarın 4x4 jipine seferberlik emri
Kayseri'de mimarlık yapan bir vatandaşın şahsına ait olan 4x4 jipi için Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı tarafından sefer görev emri çıktı. Polis memuru bizzat mimarın kapısını çalarak jip için sefer görev emrini tebliğ etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Konsey Başkanı olan mimar Hakan Mahiroğlu'nu önceki gün bir polis memuru arayarak randevu istedi. Randevuyu veren Hakan Mahiroğlu, polisle yaptığı görüşmede kullandığı jip için Milli Savunma Bakanlığı tarafından sefer görev emri çıkarıldığını tebliğ etti. Tebliğe göre, olası bir savaş durumunda jipe bakanlık tarafından kullanılmak üzere el konulacak. Polis memuru tarafından üç ayrı tutanak hazırlandığını dile getiren Hakan Mahiroğlu, tutanaklara imza atarak jip için çıkarılan sefer görev emrini kabul etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...