2020 için favori şehir, tabiki İstanbul

/ Kaynak: CHA
2020 için favori şehir, tabiki İstanbul

DÜNYA Haberleri  / CHA

Dünya Spor Yazarları Birliği yönetim kurulu üyesi gazeteci Evelyn Watta,olimpiyat sürecinde edindiği izlenimden favori şehrin İstanbul olduğunu söyledi.

İki kıtada yer alması yönüyle İstanbul'un heyecan verici olduğunu söyleyen Watta şöyle konuştu: "En heyecan verici şey, İstanbul'un iki kıtada yer alıyor alması. Daha önce böyle bir olimpiyat yapılmamıştı. Asya ve Avrupa'yı birleştiren bu şehrin, IOC üyelerinin yarın yapacağı oylamada seçileceğini umuyorum." Kenyalı gazeteci, Suriye konusunun oy kullanacak IOC üyeleri için olumsuz bir etki oluşturup oluşturmayacağı sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Her şey yolunda giderken bu Suriye meselesi ortaya çıktı. Son zamanlarda gündeme gelen ve sürece zarar veren bu durumun elbette olumsuz yönleri var. Ancak daha önce seçilen ülkelere baktığınızda onlar da yeni sekülerleşen kentlerdi, suç oranları yüksekti ve şehirler hazır değildi. Burada önemli olan şu ki IOC üyeleri Türkiye'nin farklı bir şey sunduğunu hissettiler. Bence İstanbul'un önünü açacak olan da budur."
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...