Eskişehirspor 3 imza birden

Eskişehirspor 3 imza birden

SPOR Haberleri

Eskişehirspor, Galatasaray'dan Erman Kılıç, Beşiktaş'tan Tanju Kayhan ve Parma'dan Cristobal Torres'le sözleşme imzaladı.

Eskişehirspor, Galatasaray'dan Erman Kılıç, Beşiktaş'tan Tanju Kayhan ve Parma'dan Cristobal Torres 'le sözleşme imzaladı. Erman Kılıç, Şampiyonlar Ligi kadrosunda olmadığını öğrenince, G.Sacray'dan ayrıldığını dile getirdi. Eskişehirspor, transferin son gününde Galatasaray'dan Erman Kılıç, Beşiktaş'tan Tanju Kayhan ve Parma'dan Cristobal Andres Jorquera Torres'le İstanbul'da sözleşme imzaladı. Polat Renaissance Otel'de Eskişehirspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın ile nbsp; kulüp asbaşkanı Mehmet Akman'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende, Erman Kılıç'la 2+1 yıllık, Cristobal Andres Jorquera Torres ve Tanju Kayhan'la ise kiralık olarak birer yıllık mukavele yapıldı. Düzenlenen imza töreninde konuşan Erman KıIıç, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer almadığını öğrendiğinde ayrılmak istediğini teknik heyete söylediğini belirterek, "Şampiyonlar Ligi için kadroda olmadığımı öğrenince, Fatih Terim'in yardımcısına gitmek istediğimi söyledim. Kulüp de bu durumu hoşgörüyle karşıladı" dedi.
Transfer sürecinin hızlı geliştiğini vurgulayan Erman, "Benim için olaylar biraz hızlı gelişti. Galatasaray'da yeterince şans bulamayacağımı düşündüğüm için ayrılmak istedim. Eskişehirspor'un beni çok istemesiyle buraya geldim. Bunun için oldukça mutluyum. Bu kararı tamamıyla kendim verdim. Eskişehirspor için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
Geçen sezonun ikinci yarısını Mersin İdmanyurdu'nda kiralık geçiren Beşiktaşlı Tanju Kayhan ise siyah-beyazlı takımdan ayrılma sebebinin Erman Kılıç'la aynı olduğunu aktararak, "Son anda oldu ama Eskişehirspor'a transfer olduğum için çok mutluyum. Ben de benzer olaylardan dolayı ayrıldım. Slaven Bilic ile görüştüm ve forma şansım az olduğu için ayrılmak istedim. Eskişehirspor'la anlaştığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.
Şilili ofansif orta saha oyuncusu Torres ise kendisi için güzel bir yıl olacağını umduğunu dile getirerek, "İleriye dönük orta saha oyuncusuyum. Yeni takımımda şans bulacağıma ve güzel bir sezon geçireceğime yürekten inanıyorum. Burada olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.
Türk futbolunu yakından tanıdığını anlatan 25 yaşındaki oyuncu, Eskişehirspor'da göstereceği performansla yeniden Şili Milli Takımı'na çağrılacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu: "Rodrigo Tello, hepimizin tanıdığı bir isim. Bunun yanı sıra Bursasporlu Pinto çok yakın arkadaşım ve Sebastien Frey ile aynı takımda oynadım. Onun için Türkiye ligi hakkında bir çok bilgim var. Şili Milli Takımı'nda şu anda oynamıyorum ama tekrar dönebilmek için elimden geleni yapacağım. Hocamızdan da bana çok bahsettiler. Onun da yardımıyla milli takıma dönebilmek için elimden geleni yapacağım."
"3 YILDIZ KAZANDIK"
Törende açıklamalarda bulunan kulüp başkan yardımcısı Ahmet Yalçın, Eskişehirspor'a 3 yeni yıldız kazandırdıklarını belirterek, "Üç yeni yıldız oyuncu, bugün imza atarak Eskişehirsporlu oldu. Kadromuzu da genç oyuncularla güçlendiriyoruz. Bu şekilde Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi 3 şampiyon takımla oynadık. Bu 3 maçı 4 puanla kapattık. İyi gittiğimizi düşünüyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımızla nbsp; Sivasspor maçında daha güzel bir Eskişehirspor seyrettireceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Akman, Türk futbolunda centilmenliği ön plana çıkarmak istediklerini de anlatarak, "Eskişehirspor olarak hedeflerimizi her zaman büyük tuttuk ama sportif başarı bizim için vazgeçilmez bir olay değil. Eskişehirspor, Türk futbolunda öncelikle centilmenliğiyle öne çıkacak. Biz, bu takımı Avrupa'ya abone yapacağız. Hedeflerimiz tabii ki büyük. Yeni katılan arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirdik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...