Akademi Rumeli Projesi'nde katılımcılar sertifikalarını aldı

/ Kaynak: AA
Akademi Rumeli Projesi'nde katılımcılar sertifikalarını aldı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Balkanlar'dan 150 üstün yetenekli Türk öğrencinin, 30 yazar, çizer ve yönetmenle buluştuğu projenin katılımcılarına sertifikaları verildi

Edirne Valiliği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca hazırlanan, paydaşları arasında Anadolu Ajansı'nın (AA) da bulunduğu "Akademi Rumeli Projesi"nin katılımcılarına sertifikaları verildi. Edirne Valisi ve Akademi Rumeli Başkanı Hasan Duruer, Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Akademi Rumeli Projesi'nin bundan önce yaptıkları projelerden daha başarılı olduğunu söyledi. Proje sayesinde farklı ülkelerden gelen gençlerin birbirlerini tanıma şansına sahip olduğunu ifade eden Duruer, kurulan arkadaşlıkların devam etmesi temennisinde bulundu. Balkanlar'daki etkinliklerine devam edeceklerini aktaran Duruer, "20-21 Eylül'de Gagavuzya'da '2. Balkan Türk Şairleri Buluşması'nı yapacağız. Ondan sonrakini de Kırım'da yapacağız. Her sene farklı bir yerde buna benzer etkinlikleri yaparak, Balkanlar'daki birlik ve beraberliği, gönül dostluğunu daha da pekiştirmek düşüncesindeyiz" dedi. Duruer, benzer projelerin devam etmesini dilediğini, Akademi Edirne, Akademi Rumeli ve Akademi GAP gibi projelerin diğer ülkelerde de çok rahatlıkla yapılabileceğini kaydetti. Akademi Rumeli Projesi'ni başka ülkelerde yapma şansları olmadığını ifade eden Duruer, "Biz yine payitahtta yaparız çünkü Edirne, Rumeli'yi birleştiriyor ve sizi bir araya getiriyor. Gideceğiniz yerlere Edirne'den sevgiler götürün. Türk milletinin her zaman arkanızda olduğunu bilin. Biz her zaman sizin yanınızadayız, arkanızdayız. Sadece Türklerin değil, dünyadaki tüm mazlum insanların arkasındayız. Türk milletine yakışan da budur" diye konuştu. Daha sonra akademide ders veren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Berat Yenilmez, Dr. Güllü Karanfil, Dr. Taner Güçlütürk ve öğrenciler, projedeki izlenimlerini anlatan konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Vali Duruer, Edirne Valiliği Balkan Danışmanı Fahri Tuna, akademide ders veren sanatçı ve yazarlar ile öğrencilere sertifikalarını verdi. Balkanlar'da, edebiyattan düşünceye, güzel sanatlardan sahne sanatlarına, lise ve üniversite kuşağındaki üstün yetenekli Türk çocuklarını 10 gün süreyle Edirne'de buluşturarak, 30 yazar, çizer ve sanatçıyla bir araya getirmek, Türkçe'lerinin, ufuk ve vizyonlarının gelişmesine, yarının sanatçılarının yetişmesine aracılık etmek amacıyla geliştirilen Akademi Rumeli Projesi'ne, Bulgaristan, Yunanistan, Gagauz Yeri, Kırım, Kosova, Makedonya, Romanya ve Türkiye'den 150 öğrenci katılıyor. Anadolu Ajansı, TEK Rumeli televizyonu, Balkan Türküsü Sanat Derneği, Bulgaristan Türk Kültür ve Sanat Derneği, Kosova Doğruyol Türk Kültür ve Sanat Derneği, Gagauz Yeri Meras Cümle Topluluk Derneği, Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Makedonya Köprü Kültür Derneği'nin proje paydaşı olduğu "Akademi Rumeli", 10 Eylül Salı günü sona erecek.
EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...