Türkiye'de GameX 2013'e rekor katılım

Türkiye'de GameX 2013'e rekor katılım

TEKNOLOJİ Haberleri

Dijital oyun ve eğlence dünyasının en yeni ürünlerinin sergilendiği GameX 2013'ün ilk gününde uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye'ye ilk kez gelen yeni oyunları deneyimlemek isteyen oyun severler, fuara akın ederken katılım, geçen yıllara göre rekor seviyeye ulaştı. Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen "Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013", bu yıl yoğun ilgiyle başladı. İnanılmaz şovlar, yeni oyunların lansmanları ve dünya çapındaki oyun turnuvalarına ev sahipliği yapan fuara bu yıl geçen yıllara göre rekor katılım gerçekleşti. 8 Eylül Pazar gününe kadar Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerine açık olacak GameX 2013'ün girişinde uzun kuyruklar oluştu. Oyun dünyasının kalbinin attığı GameX 2013, bu endüstrideki öncü şirketlerin yepyeni oyunlarını ve son teknolojilerini ilk kez meraklıların beğenisine sunduğu alanlar ile görkemli bir şölene ev sahipliği yaptı. Fuarın ilk gününde 20 binin üzerindeki katılımcı, açılış saatinden 3 saat öncesinde uzun kuyruklar oluşturdu.


Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, bu yıl 8'ncisini düzenledikleri fuara ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, "Yerli ve uluslararası birçok oyun firmasının buluşma noktası haline gelen GameX 2013'e ilgi gösterenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Geçen yıllara göre bu yıl rekor katılımla kapılarımızı açtık. 20 binin üzerinde oyunsever fuarımıza akın etti. Girişte oluşan kuyruklar, fuarın bundan sonraki günlerde de yoğun ilgiyle karşılanacağını gösterdi. Bu rakamsal artış, oyun sektörü açısından oldukça önemli" dedi. nbsp;
Dünyanın önde gelen MOBA oyunlarından Heroes of Newerth'ün Nfinity Games sayesinde oyuncularla buluştuğu GameX, Nfinity Games'in bir diğer büyük etkinliği olan 90.000 TL ödüllü 2. Ulusal Turnuva'sı da oyun severlerin yoğun ilgisiyle start aldı. Büyük ödül, Pazar günü düzenlenecek final sonrası sahibini bulacak. nbsp;
Ayrıca, Türkiye, ilk kez dünyanın e-spor olimpiyatları olarak adlandırılan World Cyber Games'e, GameX 2013 ile ev sahipliği yaptı. World Cyber Games'in ülke finalistleri, League of Legends, FIFA 2014 ve Star Craft II oyunlarıyla GameX 2013'te kıyasıya bir yarışa girdi. nbsp;


GameX 2013'te #oyunageldik
Digital oyun dünyasının kalbinin attığı GameX 2013, sosyal medya üzerinden de anlık olarak takip edilebiliyor. GameX 2013 için belirlenen hashtag üzerinden #oyunageldik yazan herkes, bu konuşmaya dahil olabilecek.
8. Uluslararası Dijital Oyun Fuarı GameX 2013'ü en iyi anlatan fotoğraflar, twitter üzerinden #oyunageldik hashtagi ile paylaşıldığında en popülerleri GameXNow sayfasında oylamaya sunulacak. Oylama sonucunda birinci seçilen fotoğraf sahibi sürpriz hediyenin de sahibi olacak.


Cosplayer'ler Podyuma Çıkıyor
GameX 2013'te oyun severler birbirinden eğlenceli saatler geçirirken, oyun dünyasının en renkli karakterlerine bürünecek olan Cosplayer'lar da Pazar günü ana sahnede düzenlenecek defilede boy gösterecek. En iyi Cosplay yarışmasını kazanan oyun sever ise Bilge Adam tarafından verilecek online oyun eğitimi ödülünün sahibi olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...