ABD, 'Türkiye'deki personele 'talimat' değil 'izin' verdik'

/ Kaynak: İHA
ABD, 'Türkiye'deki personele 'talimat' değil 'izin' verdik'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Marie Harf, ABD'nin Adana'daki Konsolosluğu'ndaki acil durum haricindeki personele ayrılmaları yönünde "talimat" değil, "izin" verdiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, bu sabah yazılı olarak yaptığı, Lübnan ve Türkiye'deki acil durum personeli haricindeki diplomatların ayrılmasına ilişkin açıklama hakkında basını bilgilendirdi. Bu ülkelerde bulunan ABD vatandaşları ve diplomatlarının potansiyel tehdit altında olduğunu söyleyen Harf, "Suriye'deki olaylar da dahil olmak üzere bölgede yaşanan gerginliğin burada payı var" şeklinde konuştu. Harf, Beyrut'taki Büyükelçiliğe veya Adana'daki Konsolosluğa yönelik Suriye ile alakalı herhangi bir tehditten ise haberdar olmadığını dile getirdi. Harf, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Türkiye'deki acil durum haricindeki personelin Lübnan'da olduğu gibi ayrılmaları yönünde "talimat" değil, "izin" verildiğini ifade ederek, Türkiye'den ayrılıp ayrılmamalarının kendi seçimleri olduğunu söyledi. Bu sabah ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan sözcü Marie Harf imzasıyla yayınlanan açıklamada, bölgedeki gerginlik gerekçe gösterilerek Lübnan'ın Beyrut Büyükelçiliği'ndeki acil durum personeli hariç bütün diplomatlar ve ailelerine ayrılmaları "talimatı", ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndaki acil durum haricindeki personele ise "gönüllü ayrılma izni" verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...