Milli Takım, Fatih Terim ile çoştu

Milli Takım, Fatih Terim ile çoştu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Abdullah Avcı'nın istifasının ardından Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Fatih Terim ilk maçında farklı kazanarak umut aşıladı.

Abdullah Avcı'yla beklentilere cevap veremeyen Millilerimiz, Fatih Terim'in takımın başında olduğu ilk karşılaşmada farkını ortaya koydu. Grupta kalan 4 maç için 'kurtarıcı' olarak göreve getirilen tecrübeli teknik adamın oynattığı futbol da dikkatlerden kaçmadı. Eskiye oranla daha iştahlı bir milli takımın sahada olması, gerek tribündeki, gerekse de maçı televizyondan izleyenleri heyecanlandırdı. Andorra karşısında çok etkili bir futbol ortaya koyan milliler, rakibi 90 dakika boyunca sahasına hapsetti. Maçın ilk düdüğünden itibaren baskısını arttıran Kırmızı-Beyazlılar, özellikle Gökhan Töre ve Arda Turan'la rakip kaleye çok rahat gitmeyi başardı. Gruptaki en rahat galibiyetimizi aldığımız bu mücadelede, Fatih Terim'in oyuncu seçimi de büyük rol oynadı. Takımımız en son 5-0'lık galibiyeti yine Terim döneminde 11 Ekim 2006'da Moldova karşısında almıştı. Fatih Terim, milli takımın başında Kayseri'de hep kazandı. 2 Haziran 2009'da Azerbaycan'a karşı oynanan özel maçta 2-0 kazanan millilerimiz, 2010 Dünya Kupası Elemeleri grup maçında Estonya'yı da 4-2'lik skorla geçmeyi başarmıştı. Dün de Andorra önünde rahat bir galibiyet imza atan Kırmızı-Beyazlılar'ın bu 3 karşılaşmada da başında Fatih Terim vardı. Andorra karşısında Umut Bulut'un farkı 4'e çıkarmasının ardından tribünler de Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu. 'İmparator Terim' tezahüratlarıyla Kadir Has Stadı'nı inleten taraftarlar, maçın ardından da takımı ve tecrübeli çalıştırıcıyı uzun süre alkışladı. Milli takımımız 6 Eylül tarihinde oynadığı karşılaşmalarda hiç yenilgi almadı. Dünkü mücadeleye kadar 6 Eylül tarihinde tam 6 kez sahaya çıkan Kırmızı-Beyazlılar, bu maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberliğe imza attı. SSCB, Macaristan, Liechtenstein, Malta ve Ermenistan'ı bu tarihlerde oynadığı karşılaşmalarda mağlup etmeyi başaran Ay-Yıldızlı ekibimiz, tek beraberliği ise 2011'de Avusturya karşısında aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...