ODTÜ'deki yol eylemine CHP'li vekillerden destek

ODTÜ'deki yol eylemine CHP'li vekillerden destek

GÜNDEM Haberleri

ODTÜ arazisinden geçecek yol için ağaç sökümü yapan belediye ekipleri protesto edildi. Gösteriye CHP'li vekiller destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol çalışmaları sırasında ağaçların kesilmesine engel olmaya çalışan gruba polis müdahale etti. Müdahalede 6'sı öğrenci toplam 14 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından toplanan ve aralarında öğretim görevlileri, mahalleli ile öğrencilerin bulunduğu grup yol çalışmasına engel olmak istedi. Polis ekipleri ile belediye görevlileri grubun önünde barikat kurdu. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı çalışmalar sırasında ağaç kesme makinesinin gelmesiyle gerilim tırmandı. İki ağacı sökme girişimine karşılık eylemciler, ağaçların bulunduğu işyerinin bahçesine girdi. Polis ekipleri grubu dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara dikkate almayan göstericilerden bazılarının ağaçlara sarıldığı görüldü. Çevik Kuvvet ekipleri, ağaçlık alandaki grubu önce kalkanlarla iterek dışarı çıkarmaya çalıştı. Bu sırada yaşanan arbede sırasında emniyet güçleri dışarı çıkmakta direnen bazı öğrencilere biber gazıyla müdahale etti. Bir polis memuru da atılan taştan yaralandı. Gözaltına alınan 14 kişi öğle saatlerinde serbest bırakıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ekiplerin ODTÜ arazisi dışında çalıştığı ve hiçbir ağacın kesilmediği bildirildi. 70 ağacın nakil araçlarıyla alınarak, başka bölgelere dikilmeye çalışıldığını ancak protestocular tarafından buna engel olunduğu kaydedildi.
nbsp;ODTÜ'deki yol eylemine CHP'li vekillerden destek

ELİNE TAŞ ALDI...
Protestocu gruba CHP'li vekiller de destek verdi. İlhan Cihaner, Aylin Nazlı Aka ve Hüseyin Aygün iş makinelerinin önüne geçip çalışmalara engel oldu. Hüseyin Aygün, yıkılan ağaçtan aldığı elmayı yiyerek, kepçenin önüne geçti. Aygün'ün eline taş alıp, tehdit savurması da dikkat çekti.





nbsp;ODTÜ'deki yol eylemine CHP'li vekillerden destek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...