Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Başörtü tacizine gereken yapılacak'

Başbakan Erdoğan, 'Başörtü tacizine gereken yapılacak'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, ODTÜ'deki saldırıya sert tepki gösterdi: Kimlerin ötekileştirdiği ortada. Ama onların özlediği Türkiye çok gerilerde kaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırılara tepki göstererek, bu konuda gereğinin yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Onların özlediği Türkiye çok geride kaldı" ifadelerini kullandı. ODTÜ'de açık bir şekilde 'ötekileştirme' kampanyası yürütüldüğünü belirten Erdoğan, "YÖK gereğini yapacaktır. Bizler de gereğini yapacağız. Bu bir şeyi ortaya koydu; Nedir o? Ben niçin polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Bakın orada özel güvenliğin sivil polisi, olaya müdahale dahi etmiyor ve adeta onları destekler mahiyette görüntü veriyor. Yani onlar kendi stantlarını açacak, başörtülü kızlar ise böyle bir hakkı kullanamayacaklar. O üniversite sadece senin değil ki. Sonra o nedir, ellerinde kartonlarla yazılmış şeylerle beraber adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. O kızlarımız orada diğerlerinin hakkı neyse, aynı hakkı orada kullanacak buna kimse mani olamaz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...