15 bin cip için sefer görev emri çıktı

15 bin cip için sefer görev emri çıktı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı, Suriye ile savaş ihtimali üzerine 15 bin cip sahibine 'sefer görev tebligatı' gönderdi.

Türkiye Suriye'de muhtemel bir savaş durumuna karşı seferberlik hazırlıklarını tamamladı. Genelkurmay Başkanlığı, askerî hazırlıklarını gözden geçirdi. Bu kapsamda olağanüstü bir durumda arazi şartlarında görev yapabilecek 4x4 araçlara ihtiyaç olabileceği değerlendirilmesi yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı da, 2941 sayılı Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu gereğince yurt genelinde 4x4 cip sahiplerine tebligat gönderdi. Türkiye genelinde şimdiye kadar 15 bin cipe seferberlik görev emri çıkarıldı. Olağanüstü durumda cip sahipleri, tebligat yapılan araçlarını 6 saatte birliklere teslim edecek. Sadece İstanbul'da bu sayının 5 bin olduğu ifade ediliyor. Trafikte 16 milyon aracın bulunduğu Türkiye'de, yaklaşık 1.5 milyon 4x4 cip olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu cipler arasında seferberlik görev emri alabileceklerin sayısı ise, yaklaşık 350 bini buluyor. Cipler seçilirken, teknik özelliklerden cepheye yakınlığa kadar bir dizi kritere bakılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, ciplere sefer görev emri haberleriyle ilgili Bakanlar Kurulu'nda böyle bir konunun gündeme gelmediğini belirtti. Haber Merkezi ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...