Galatasaray en sakin transfer dönemini geçirdi

Galatasaray en sakin transfer dönemini geçirdi

SPOR Haberleri

Galatasaray, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın göreve gelişinden bu yana en sakin yaz transfer dönemini geçirdi.

Başkanlık koltuğuna ilk kez 2011 yılı mayıs ayında oturan Ünal Aysal özellikle yaz tansfer dönemlerinde kadroya kattığı önemli oyuncularla dikkati çekerken, bu kez sarı-kırmızılı taraftarlar 2 yeni isimle yetindi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun uygulamaya koyduğu yabancı sınırlamasınedeniyle planlarını değiştirmek zorunda kalan sarı-kırmızılı takım, yaz transfer döneminde 11 yeni oyuncu aldığı 2011-2012 ve 6 futbolcu transfer ettiği 2012-2013sezonlarının ardından, bu yaz döneminde Aurelien Chedjou, Erman Kılıç ve Armındo Tue na Bangna "Bruma"yı kadrosuna kattı. Transfer edilen Erman Kılıç,sarı-kırmızılı formayla 3 resmi maça çıktıktan sonra Eskişehirspor'a gönderildi. Fransa'nın Lille takımından 6 milyon 300 bin avro bonservis bedeliödenerek transfer edilen Aurelien Chedjou ile 4 yıllık sözleşme imzalandı ve oyuncuya her bir yıl için 2 milyon 200 bin avro garanti ücret ile 10 bin avro maçbaşı ücreti verileceği duyuruldu. Chedjou'ya ayrıca 200 bin avro da imza parası ödendi.


Transfer döneminin sonuna yetiştirilen Portekizli futbolcu Bruma, özellikle 10 milyon avroluk bonservis bedeliyle dikkati çekti. Henüz 19 yaşında olan ve yıldız adayı olarak gösterilen Portekizli futbolcu için kulübü Sporting Lizbon'a yapılan bonservis ödemesinin yanı sıra, oyuncuya da 5 yıl için toplam 6,6 milyon avro garanti ücret verilecek. Bruma ayrıca, Galatasaray Kulübü'nün Mario Jardel'den (16 milyon dolar) sonra en yüksek bonservis ücreti verdiği ikinci isim konumunda bulunuyor. Takıma sezon başında dahil olan isimlerden Erman Kılıç ise, bir yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalamasına karşın, teknik direktör Fatih Terim'in gözüne giremeyince 200 bin avro bedelle Eskişehirspor'a satıldı.
Galatasaray'ın Ünal Aysal başkanlığında geride kalan 2 yaz transfer sezonunda kadrosuna dahil ettiği isimler şöyle olmuştu: 2011-2012 sezonu: Fernando Muslera, Felipe Melo, Selçuk İnan, Tomas Ujfalusi, Johan Elmander, Abert Riera, Emmanuel Eboue, Engin Baytar, Okan Derici, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım. 2012-2013 sezonu: Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Nordin Amrabat, Dany Nounkeu, Umut Bulut ve Cristiano ''Cris'' Marques Gomes.


- Kiralıkların bonservisi alındı


Galatasaray'da son iki sezon kiralık olarak forma giyen Felipe Meloile geçen sezon kiralık olarak oynayan Umut Bulut'un bonservisleri alındı. Geride kalan sezonda bonservisinin alınması için kulübü Juventus'laciddi pazarlıklar yapılmasına karşın yeniden kiralama yoluna gidilen Brezilyalı futbolcu, nihayet yeni sezonda sarı-kırmızılı takımın futbolcusu olarak sahadayer aldı.Bonservisi için Juventus'a 3 milyon 750 bin avro ödenen Melo ile 3yıllık mukavele imzalandı. Melo'nun her sezon için 3 milyon 100 bin avro sabit ve 25 bin avro maç başı ücreti alacağı belirtildi.Geçen sezon Fransız ekibi Toulouse'dan kiralanan milli futbolcu UmutBulut, performansıyla teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girdi vebonservisinin alınmasını sağladı. Fransız kulübüne 2 milyon 700 bin avrobonservis ücreti verilirken, oyuncuyla ise 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık mukavele imzalandı. Umut'a 2013-2014 sezonunda 1 milyon 750 bin avro, 2014-2015 sezonunda1 milyon 800 bin avro, 2015-2016 ve sözleşmesi devam ederse 2016-2017sezonlarında ise 1 milyon 850 bin avro sabit ve 15 bin avro maç başı ücretiödeneceği ifade edildi.


- İç transferde 4 oyuncunun sözleşmesi uzatıldı


Galatasaray'da sezon sonu itibariyle mukavelesi tamamlanan isimlerden Gökhan Zan, Engin Baytar, Hakan Balta ve Aydın Yılmaz ile yeniden masaya oturularak sözleşme imzalandı. Bu dört oyuncuyla bir yılı opsiyonlu 3'er yıllık sözleşme imzalanırken, Gökhan Zan'a her bir sezon için 1 milyon 100 bin dolar garanti, 25 bin dolar maç başı, Engin Baytar'a her bir sezon için 1 milyon 100 bin dolar garanti, 20 bin dolar maç başı ve Hakan Balta'ya ise 1 milyon 250 bin dolar garanti, 10 bin dolar da maç başı ücret ödeneceği kaydedildi.


Sarı-kırmızılı kulüple uzun süre anlaşma ağlayamayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi için kadro bildirimi yapılmasına kısa bir zaman kala sözleşme yapılan Aydın Yılmaz'ın, ilk yılı için 900 bin dolar, ikinci yılı için 1 milyon dolar, opsiyonun kullanılması halinde üçüncü yıl için de 1 milyon 100 bin dolar garanti ücret alacağı duyurulurken, futbolcuya maç başı da 15 bin dolar ödeme yapılacağı bildirildi. Geçen sezon kadroda yer alan ve sözleşmesi sona eren oyunculardan Çağlar Birinci ve Tomas Ujfalusi ile yeni mukavele yapılmadı. Çağlar Birinci, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor'la, Ujfalusi de Çek Cumhuriyeti ekiplerinden Sparta Prag'la anlaştı.


- 3 oyuncuyla yollar ayrıldı, 4 oyuncu kiralandı


Galatasaray takımı, sözleşmeleri bulunan oyuncularından 3'üyle yollarını ayırırken, 4 futbolcusunu ise kiraya verdi. Mehmet Batdal'ı, amatör genç futbolcu İbrahim Demirağ karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a satan "Cim Bom", Kazım Kazım'ı ise 250 bin avro bonservis ücreti karşılığı Bursaspor'a verdi. Sözleşmesi 500 bin avro ödenerek karşılıklı feshedilen Arjantinli oyuncu Emmanuel Culio ise daha sonra İspanya'nın Deportivo La Coruna ekibiyle anlaştı. Sarı-kırmızılı ekip, takımda 2 sezon geçiren İsveçli golcü Johan Elmander'i, 1 milyon 425 bin 429 sterlin karşılığında Norwich City'ye kiralarken, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Elmander'in böylece Galatasaray kariyeri sonlanmış oldu. Galatasaray'da ayrıca, Sercan Yıldırım Şanlıurfaspor'a, Furkan Özçal Kardemir Karabükspor'a, Serdar Eylik de Ankaraspor'a kiralık olarak gönderildi. Sözleşmesi devam etmesine karşın teknik direktör Fatih Terim'in takımda düşünmediği Yiğit Gökoğlan ise herhangi bir kulüple anlaşma sağlayamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...