İstanbul'a yakışır, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat tanıtım filmi

İstanbul'a yakışır, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat tanıtım filmi

GÜNDEM Haberleri

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin belirleneceği oylamaya saatler kaldı.

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin belirleneceği oylamaya saatler kaldı. İşte İstanbul'u seçime öne çıkaran tanıtım filmi. Daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyat Olimpiyatları'na aday olan Türkiye, İstanbul 2020 ile beşinci kez olimpiyatlara aday. nbsp;2020 Olimpiyatları'nın yapılacağı şehrin seçiminde Türkiye, İspanya ve Japonya yarışıyor. Yarışmalar için birer tanıtım filmi hazırlayan 3 ülke, görüntüleri Olimpiyat Komitesi'ne daha önceden gönderdi.
Türkiye'nin tanıtım filminde, İstanbul'un yanı sıra sportif başarılarına değinildi. Farklı kültürler ve eserlere yer verilen filmde, İstanbul'un eşsiz manzarasına da vurgu yapılıyor. İşte o tanıtım filmi.


TANITIM FİLMİ İÇİN TIKLAYINIZ....-VİDEO İZLE


Nefesler tutuldu ve gözler; 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın yapılacağı şehir için IOC Genel Kurulu'na odaklandı. nbsp;İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun yarıştığı 2020 Olimpiyatları'nın galibi, nbsp;bu akşam nbsp;23.00'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te açıklanacak. 2000'den bugüne 5. kez aday olduğumuz Olimpiyat hayaline ilk kez bu kadar yakınız. Olimpiyat bütçemiz; Japonlar'ın 4, İspanyollar'ın 10 katı. Devlet desteği yanımızda. Rakibimiz Tokyo'da nükleer sızıntı, Madrid'de ekonomik kriz sürüyor. Artılarımız çok, inancımız tam. Artık bütün Türkiye, Arjantin'den gelecek müjdeli haberi bekliyor.

nbsp;İstanbul'a yakışır, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat tanıtım filmi

OYLAMA AKŞAM YAPILACAK
"Gençlik" temalı sunumuyla büyük ilgi toplayan İstanbul, Buenos Aires'te 50 genç sporcu ile nihai sunumda da ön sıralarda yer alacak. İstanbul'un ardından Tokyo ve Madrid de birer sunum yapacak. Sabah 09.00'daki ilk sunumu Türkiye adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet yapacak. Tokyo ve Madrid'in sunumlarının ardından TSİ 21.45'te elektronik ortamda gizli oylamaya yapılacak. IOC Başkanı Jacques Rogge'un oy kullanmayacağı seçimde 97 üye oy kullanacak. İlk turda en az oyu alan şehir elenecek. Finale kalan iki şehir ise salona davet edilecek ve Başkan Rogge, TSİ 23.00'te 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehri açıklayacak.

Başbakan Arjantin'de
İstanbul'un lobi faaliyetlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'inkini İspanya Kralı Juan Carlos, Tokyo'nunkini ise Japon Kraliçesi Michiko ile Başbakan Shinzo Abe yürütecek. Eğer İstanbul kazanırsa olimpiyatlar ilk defa iki kıtada aynı anda düzenlenecek, saat farkı olmadığından Avrupa'dan rahatlıkla izlenebilecek.

Drogba'dan destek
G.Saraylı Didier Drogba'dan, İstanbul'un adaylığına destek geldi. Fildişi Sahilli yıldız, İnstagram'da paylaştığı mesajında "İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli medeniyet köprüsüdür. Olimpiyat İstanbul'a yakışır" ifadelerini kullandı. Drogba 200 bini aşkın takipçisine, ikinci mesajında ise İstanbul'un resmi adaylık sloganı olan "Birlikte Köprüler Kuralım" sözüne yer verdi.

9 noktada kutlama
İstanbul'un, 2020 oyunlarını kazanması halinde 9 farklı noktada havai fişek gösterileri yapılacak. Caddebostan, Ümraniye, Kartal, Ortaköy, Bakırköy, G.Osman Paşa, Bebek ve Taksim Meydanı'ndaki gösterilere çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

O bayrağı istiyoruz
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "O bayrağı istiyoruz. Biz İstanbul 2020'yi çoktan hak ettik" dedi. İstanbul 2020 için devlet, özel sektör herkesin üzerine düşeni yaptığını belirten Kılıç, doping olaylarında şeffaf davrandıklarını ve hiçbir şeyi gizlemek yanlısı olmadıklarını belirtirken, "Gezi benzeri protestoları Londra Olimpiyatları'nda da gördük" diye konuştu.

THY'den direkt uçuş
THY olarak bu işe çok önem verdiklerini söyleyen Temel Kotil, 2020'de ne kadar sporcu varsa direkt uçuşla İstanbul'a getirecekleri sözünü verirken, "Sefer ve uçuş noktasını arttırıyoruz. 100 milyon yolcu ve 400 uçağın üzerinde bir filo ile servis yapacağız. Tabii bu İstanbul'u uçuracak" ifadelerini kullandı.

Şansımız yüksek
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "İstanbul'un şansı yüksek" dedi. Koç, "Olimpik hareket ve katma değer adına İstanbul'un vadettikleri rakiplerinden daha fazla ve daha özel. Görüştüğümüz üyeler İstanbul'a inanıyor" dedi. Koç, iki endişesini ise denenmiş-denenmemiş ve IOC başkanlık seçimi olarak dile getirdi.

nbsp;İstanbul'a yakışır, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat tanıtım filmi
GENÇLER İLGİ ÇEKTİ
2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, gençlerin spora katılımına yönelik 4 ayaklı; olimpik eğitim, olimpiyat ve paralimpik oyunların teşviki, iletişim ve katılım ile halkın katılımı başlıklı bir strateji geliştirdiklerini söyledi. Arat, "Gençliğimiz, en doğal kaynağımız ve en parlak umudumuz" dedi. Arat, gençlerle basketbol oynadı, Ali Koç "En büyük" diye bağırırken, gençler de "Türkiye" şeklinde karşılık verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...