Zirveye zorlu yolculuk, Ağrı Dağı'na bir iki...

Zirveye zorlu yolculuk, Ağrı Dağı'na bir iki...

YAŞAM Haberleri

Katırlar yardımıyla tırmanan dağcılar 3 günde zirveye ulaşıyor. Ekipler, dağdan inişlerini de iki gün içerisinde tamamlıyor.

Hem yaz hem de kış turizmi potansiyeli açısından önemli bir konumu bulunan Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkmak isteyenler, tırmanış için seyahat acenteleri aracılığıyla Doğubayazıt ilçesine geliyor. Rehberler eşliğinde 4 saatlik bir yürüyüşün ardından 2 bin 300 metredeki kamp alanına gelen gruplar, geceyi burada geçiriyor. Günün ilk ışıklarıyla eşyalarını katırlara yükleyen gruplar, 3 saatlik tırmanışın ardından 4 bin 200 metre yüksekliğinde bulunan ikinci kamp alanına ulaşıyor. Burada irtifaya uyum idmanları yapan gruplar, akşam saatlerinde dinlenmeye geçiyor. Gece saatlerinde teknik tırmanış hazırlığını tamamlayan ekipler, daha sonra zirve tırmanışına başlıyor. Ekipler 5 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaşıyor. Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, 2012 yılında 6 bin kişinin Ağrı Dağı'na tırmanış yaptığını, sayının bu yıl artış göstereceğini belirterek, "İki bacı, Ağrı Dağı, Kerem ile Aslı, Siyabent, Nuh'un Gemisi gibi efsanelere de konu olan Ağrı Dağı'nın hem dağ hem yayla hem de turizm açısından önemli bir potansiyele sahip" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...