Çeyrek altının imdadına evlenen çiftler yetişiyor

Çeyrek altının imdadına evlenen çiftler yetişiyor

Ekonomi Haberleri

Düğün borçlarını ödemek için hediyelik takıları bozduran çiftler, kuyumcuların "küçük toptancısı" oldu.

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, bugünkü rakamlara göre 158-159 lira olması gereken çeyrek altının, Darphane'deki grev yüzünden 165 liradan satıldığını belirterek, "Düğünlerin bitmesi ve yeni evlenen çiftlerin kendilerine takılan altınları bozdurmak için kuyumcuya gelmesi, grevle oluşacak daha fazla fiyat artışını frenliyor" dedi. Grevin halen devam ettiğini dile getiren Günsay; düğünlerin bittiğini ve müşteriden fazla altın geldiğini, kuyumcuların evlenen çiftlerden çeyrek, yarım ve tam altın aldığını, toptancıdan ürün çekmediğini söyledi. Toptancıdan talep edilmeyince fiyatların daha fazla yükselmediğini belirten Günsay, "Piyasanın imdadına evlenen çiftler yetişti. Düğün borçlarını ödemek için hediyelik takıları bozduran çiftler, küçük toptancı gibi oldular" dedi. nbsp;

Darphane 4 ton altını piyasaya?sürmüştü
Altının ons fiyatının bugüne göre yaklaşık yüzde 10 aşağıda seyrettiği 6 hafta önce, 135 lira olması gereken çeyrek altın, 155-160 liradan satılmıştı. Devreye giren darphane, 16 Temmuz'da 4 ton altın sürerek, piyasayı rahatlatmaya çalışmıştı. Sıkıntılı dönemin, düğünlerin yapılmadığı ramazan ayına denk gelmesi, daha büyük problemlerin önüne geçmişti. O günden beri piyasaya yeniden altın sürülmemesine rağmen, piyasa, evlenen çiftlerin bozdurduğu altınla talebi karşıladı. İrfan Günsay, "Okullar açılınca zaten ölü sezona gireceğiz. Bundan sonra kuyumcunun çeyrek altına ulaşıp ulaşamaması çok da önemli değil" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...