Başbakan Erdoğan'dan sunum sonrası açıklama

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'dan sunum sonrası açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul sunumunun ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin sorularını cevapladı.

Erdoğan Prens Albert'in 2020 olimpiyat oyunlarının İstanbul'a verilmesinin bölge ve Türkiye'ye katkısının ne olacağı sorusuna verdiği yanıtta şunları söyledi: "Bana göre bunun en önemli cevabı: Özellikle bölge barışa hasret, şu anda bölgede ciddi manada biliyorsunuz bu sıkıntı yaşanıyor. Olimpiyatı biz barışın, saygının, paylaşımın halkaları olarak görüyoruz. Dolayısıyla bölgede inanıyorum ki, bu olimpiyatın İstanbul olimpiyatı olarak yapılması bölgeye bu sinyali verecektir, bu dayanışma ruhunu verecektir, bu barış ruhunu verecektir, bu sevgi ruhunu verecektir. Ülkemiz zaten bununla çok daha farklı bir, farklılıkların zenginlik olarak düşünüldüğü, telakki edildiği süreci bölgeye çok daha paylaşmak için böyle bir fırsatı olimpiyatla yakalayacaktı."


İSTANBUL'UN MASTER PLANI
İstanbul'un master planı konusunda sorulan bir soruya ise Erdoğan, "İstanbul'un master planları, 100 binlik ve 5 binlik nazım imar planları olmak üzere, uygulama planlarında da yine binlik planlara dayalı yapılmış ve bu çalışmalarda alt yapı ve üst yapıda gerekli ne olursa zaten hükümet olarak bunu yasalarla teminat altına almış durumdayız. Ve master plan uygulamalarında değişiklikler gerekiyorsa bunları da verilen söz çerçevesi içerisinde süratle yerine getirme kabiliyeti ve gücüne zaten sahibiz" cevabını verdi.


YENİ HAVALİMANI İNŞASI
Erdoğan, "Bir diğer konu havalimanı konusu ki, yılda 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı inşa ediliyor. Çalışmalarını yüklenici firma almış durumda ve 2017 sonu itibariyle bu havalimanı bitirilmiş olacak. Bağlantı yollarıyla zaten olimpiyat köyüne, olimpiyatların yapılacağı bölgelere ulaşım çok rahat ve kolay bir şekilde gerçekleşecek. Kaldı ki burada tabi yeni bazı şehir planlarımız var. Bu şehir planlarıyla da bölge daha da zenginleşecek. Dolayısıyla sporcularımızın kalacağı yerler için en ufak bir sıkıntı düşünülmüyor. Az önce Alp Bey'in de ifade ettiği gibi metro ile ulaşım burayı çok daha rahatlatacak" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...