BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Bir tencereye yaprak ve sapları kesilmiş yıkanmış pancarları ve bir çorba kaşığı sirke koyarak, üstlerini kaplayacak kadar su koyduktan sonra pancarlar içine çatal girecek gibi olana kadar haşlayın...



Pancar salatası MALZEME: Yarım kilo pancar, 1 bardak sirke, tuz, 4 diş sarmısak. HAZIRLANIŞI: Bir tencereye yaprak ve sapları kesilmiş yıkanmış pancarları ve bir çorba kaşığı sirke koyarak, üstlerini kaplayacak kadar su koyduktan sonra pancarlar içine çatal girecek gibi olana kadar haşlayın. Daha sonra pancarları sudan alıp soğuyunca kabuklarını soyup yarım parmak inceliğinde halka halka doğrayın. Pancarları çukur bir kaseye koyup üzerine tuz, bir bardak sirke, döğülmüş sarmısakları döküp 5-6 saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun... Tavuklu salata MALZEME: 1 tavuk göğsü, yarım su bardağı haşlanmış pirinç, 1 bardak haşlanmış bezelye, 1 kırmızı dolmalık biber. Sos için: 1 yumurta, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı sirke, yarım çay kaşığı hardal, 1 soğan, tuz, kırmızıbiber ve marul yaprakları. HAZIRLANIŞI: Haşlanmış tavuk etini didiniz. Dolmalık biberi ince şeritler halinde kesiniz. Tavuğu, bezelyeyi, dolmalık biberi ve haşlanmış pirinci karıştırınız. Sos için: Haşlanmış yumurtayı küçük küçük doğrayınız. Yağ, sirke ve hardalla iyice karıştırınız. Piyazlık doğranmış soğanı, tuzu ve kırmızı biberi katınız. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine dökünüz. Marul yapraklarını servis tabağına dizip karıştırdığınız salatayı üstüne döküp servis yapınız. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT