Saadet Partililerden ABD Konsolosluğu önünde protesto

Saadet Partililerden ABD Konsolosluğu önünde protesto

GÜNDEM Haberleri

Saadet Partililer, Amerika'nın, ABD Adana Konsolosluğu'nda görev yapan vatandaşlarının kenti terk etmesi yönündeki duyurusunu protesto ettiler.

Saadet Partisi (SP) Adana İl teşkilatına mensup bir grup partili, ABD Konsolosluğu 'nun önünde basın açıklaması ve protesto gösterisi yaptı. ABD Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Saadet Partililer, Amerika'nın, ABD Adana Konsolosluğu'nda görev yapan vatandaşlarının kenti terk etmesi yönündeki duyurusunu protesto ettiler. Grup sözcüsü SP Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Beyaz, Rusya'nın Petersburg şehrinde yapılan G-20 Zirvesi'nin ardından ABD'nin yaptığı açıklamada Adana'da yaşayan ABD vatandaşlarını tahliye edeceklerini ileri sürerek "İncirlik Üssü'nde hummalı bir çalışma olduğu gözleniyor. Adana Sarıçam ilçesinde bulunan üsse geçtiğimiz günlerde İngiltere Hava Kuvvetlerine ait C-17 tipi askeri kargo uçağı inmiş, uçağın taşıdığı yükle ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Uçuş trafiğinin hareketli olduğu İncirlik Üssü'nde, Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı konuşlandırılan ve 26 Ocak'tan bu yana aktif halde tutulan Hollanda'ya ait Patroit füze savunma sistemleri bulunuyor. Aciliyeti olmayan personel ve ailelerini tahliye etmeye hazırlanan ABD, Beyrut Konsolosluğu için de benzer bir karar aldı" dedi.
nbsp;2013 yılından itibaren dünya genelinde 80 tane çatışma bölgesi bulunduğunu ve bunlardan yaklaşık 60 tanesinin İslam coğrafyasında yer aldığını ifade eden Beyaz, "Kutuplardaki 2 balinayı kurtarmak adına tüm insanlık oyunlarını yaparlar ama yaptıkları operasyonlardan dolayı cephe önünde ve gerisinde ölen milyonlarca insanı ekonomik menfaatleri için bir anda yok ederler hele de bu akan kan Müslüman kanı ise hiç umurlarında olmaz" diye konuştu.
nbsp;Grup sözcüsü Beyaz Amerikan'ın tek planının Suriye üzerinden kaosu daha da derinleştirerek İslam coğrafya üzerinde fitne oluşturmak olduğunu ileri sürerek "Bu yenidünya emperyalistlerin planlarıyla değil İslam dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturacakları birliktelikle kurulacaktır. Bunun için dış müdahale değil bölge halklarıyla bölgesel yöntemleri de zorlayarak yerli ittifaklar oluşturma çabaları şarttır" şeklinde konuştu.
nbsp;Basın açıklamasının ardından sloganlarını atmaya devam eden grup, ABD konsolosluğu'nun önüne yürümek isteyince polisle ile aralarında kısa süreliğine arbede yaşandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...