Vestel, İFA Fuarındaki yerini aldı

/ Kaynak: İHA
Vestel, İFA Fuarındaki yerini aldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Dünyanın en büyük elektronik ve elektrikli ev eşyaları fuarları arasında yer alan IFA, bu sene yine büyük bir katılımla gerçekleşiyor.

Berlin'de düzenlenen IFA fuarında 145 bin metrekare alanda bin 493 katılımcı firma ürünlerini sergiliyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da, Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA kapsamında düzenlenen IFA International Keynote'de konuşmacı olarak yer aldı. Erdoğan, burada yaptığı "Will TV die? Future of Consumer Elektronics" (Televizyon gelecekte ölecek mi? Tüketici elektroniğinin geleceği) başlıklı konuşmasında televizyonun dünü, bugünü ve geleceğini anlattı. nbsp;Yaklaşık 300 kişinin katıldığı sunumda Erdoğan, önce temsil ettiği şirket Vestel hakkında bilgi verdi. Vestel isminin artık dünyada iş yaptıkları diğer büyük markalarla birlikte anıldığını söyleyen Turan Erdoğan, sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'da, Doğu Avrupa ülkelerinde ve özellikle Rusya'da, Vestel ismiyle kendi pazarlama stratejilerini geliştirdiklerini kaydetti. Bunun bir başarı hikayesi olduğuna değinen Erdoğan, "Bugün Vestel çatısı altında 16 bin kişi çalışıyor ve ihracat hacmimiz senede 4 milyar dolar civarında. Vestel son 15 senede olduğu gibi yine Türkiye'de branşında öncülük etmekte. Çalışma kapasitesi çok önemli. Çok modern fabrikalarımız var ve Türkiye'nin ileride bütün Avrupa için üretim merkezi olabileceğine inanıyorum. Çünkü çok uzun süredir global dünya pazarıyla ilişkilerimiz ve tecrübemiz var. Bunun yanında çok esnek bir üretim sistemi geliştirdik" ifadesini kullandı. Turan Erdoğan, Vestel'in sadece Avrupa pazarına konsantre olmak istemediğini, dünyada 5 kıtada 140 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Bunu başarabilmek için araştırma ve geliştirme kapasitesinin olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'de, İngiltere'de, Uzak Doğu'da ve diğer bazı ülkelerde araştırma geliştirme üniteleri kurduklarına değindi.

"AKILLI CEP TELEFONU PAZARINA GİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUĞUMUZU VE İLERİDE BU ALANDA BÜYÜK OYUNCULAR ARASINDA YER ALACAĞIMIZI SİZLERE BİLDİRMEK İSTİYORUM"
Tamamlayıcı bir endüstri olduğuna inandıkları için ev eşyaları pazarına da girdiklerini söyleyen Erdoğan, Vestel'in son geliştirdiği ürün olan akıllı cep telefonları hakkında da bilgi verdi. Farklı büyüklükteki akılı cep telefonlarını ilk kez IFA'da sergileme fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, "Akıllı cep telefonu pazarına girmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ve ileride bu alanda büyük oyuncular arasında yer alacağımızı sizlere bildirmek istiyorum. Müşterilerimizden de olumlu tepkiler aldık. Ayrıca LED aydınlatıcı cihazlar üzerine da yatırım yapıyoruz. Bu ciddi bir iş alanı, çünkü çevre dostu bu ürünler klasik aydınlatıcılara göre yüzde 80'e varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle bu pazarda da ileride aktif olarak bulunacağız" dedi.


"1990'LI YILLARDAN SONRA DÜNYADA BİR DİJİTAL İHTİLAL OLDU Kİ BU İHTİLAL TELEVİZYON ALANINDA DA HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ"
Konuşmasının ikinci bölümünde televizyonun geleceği ve değişimini ele alan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:
"20 sene önce televizyon mu bilgisayara dönüşecek, bilgisayar mı televizyona dönüşecek tartışması yapıyorduk. Bence bugün bu soruya cevap verebiliriz; akıllı televizyonlar bu yarışın galibi oldu. Televizyon değişime uğradı ve gelecekte de değişime uğramaya devam edecek. 90'lı yıllara kadar televizyonlarda fazla bir değişim ve gelişme olmadı. Tek değişim siyah beyaz televizyondan renkli televizyona geçişti. Fakat 1990'lı yıllardan sonra dünyada bir dijital ihtilal oldu ki bu ihtilal televizyon alanında da her şeyi değiştirdi. 90'lardan sonra LCD ve plazma teknolojisi, daha sonra da LED teknolojisinde ince ekran televizyonlar hayatımıza girdi. Bu arada resim kalitesi, kontrast özeliklerinin kalitesi daha da arttı. Akıllı ev düşüncesi gerçek oluyor ve televizyon bu düşüncenin merkezinde yer alacak. Televizyon ileride de evimizin akıllı cihazı olmaya devam edecek, bundan emin olabilirsiniz." IFA'da yaptığı konuşma sonrasında İHA'ya özel açıklama yapan Turan Erdoğan, Vestel'in bu sene Berlin'deki uluslararası IFA fuarına 19. kez katıldığını söyledi. Bu sene kahverengi eşya elektronik standı ve beyaz eşya standı olmak üzere iki stantla fuara katıldıklarını aktaran Erdoğan, "Toplam 3 bin metrekare alanda yaklaşık 400'e yakın yeni ürün sergiliyoruz. Bu ürünler arasında televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası gibi çeşitli ürünlerimiz var. Ama en önemlisi Vestel bu sene Berlin'de üreteceği akıllı telefonları gösterdi. Akıllı telefonlarımız üç ebatta, üç çeşit. 4,3 inç, 4,7 inç ve 5 inç ekranlarımızı sergiliyoruz. Dizaynı çok beğenildi, insanlardan gelen tepkiler çok olumlu. Tabii ki kontakt ve muhteva konularında daha çok çalışmamız lazım. Bunları aplikasyonlarla besleyeceğiz. Bu aplikasyonları da Türkiye'de kuracağımız Vstore'larda insanların hizmetine sunacağız. Kolaylık olması bakımından ön ödemeli kartlar satacağız. O ödemeli kartlarımız da çok cüzi fiyatla satılacak ve bu ödemeli kartla insanlar çeşitli aplikasyonları Vstore'lardan indirebilecekler. Sanıyorum güzel bir ilgi var" diye konuştu.
TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...