Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2020 Olimpiyatları, oylama nasıl olacak, favori kentler hangileri

2020 Olimpiyatları, oylama nasıl olacak, favori kentler hangileri

SPOR Haberleri

2020 Olimpiyatları bu akşam. 2020 Olimpiyatları'nı hangi ülke kazanacak? 2020 Olimpiyatları nerede?Olimpiyatlarda ne olacak?

2020'de olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülke Arjantin'deki oylama sonucunda belli olacak. nbsp;IOC'nin 103 üyesinden 97'sinin oyları, aday kentler İstanbul, Tokyo ve Madrid'in 2020 kaderini çizecek. IOC Başkanı ile birlikte komitede yer alan Japonya, Türkiye ve İspanya üyeleri oy kullanamayacak. Ancak birinci turda elenen ülkenin üyesi sona kalan 2 ülke için oy verebilecek.

PRENS'TEN JAPONLARA KOLAY SORU
Monoca Prensi Albert'in, Japonya heyetine Erdoğan'a sorduğu "Suriye imalı" soruya karşılık Tokyo heyetine Fukuşima santralindeki sızıntıyla ilgili soru yöneltmemesi dikkat çekti. Albert onun yerine "ulaşım nasıl" sorusunu yöneltti. Japonya Başbakanı Abe "ulaşımda hiç bir sorun yaşanmayacağına garanti veriyor. Sadece 8 kilometre yarı çapı içindeki bir alanda yapılacak tüm olimpiyatlar. Bir noktadan bir noktaya seyahat çok kolay olacak" cevabını verdi.


2020 OLİMPİYATLARI TÜRKİYE SUNUMU


Türkiye sunumunda jeopolitik konumuna ve ekonomik durumuna vurgu yaptı. nbsp;


OYLAMA NASIL OLACAK?
2020 olimpiyatlarında oylama önce bir aday kentin elenmesi ile başlayacak. Finale kalan iki şehir ise aynı anda davet edilecek. nbsp;


FAVORİ KENTLER
2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için aday kentler İstanbul, Tokyo ve Madrid. BBC favori kentlerin İstanbul ile Tokyo olduğunu yazdı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...