Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'ye karşı 12 ülke birlik oldu

Suriye'ye karşı 12 ülke birlik oldu

DÜNYA Haberleri

Rusya'daki G-20 zirvesinin ardından Beyaz Saray, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkenin Esad'a karşı ortak açıklamasını yayımladı.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde önceki gün sona eren G20 Zirvesi, Suriye konusunda uluslararası arenadaki görüş ayrılıklarını daha fazla öne çıkarırken, Beyaz Saray, katılımcı ülkelerden 11'inin ortak açıklamasını yayımladı.ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, İtalya, Japonya, Güney Kore, Suudi Arabistan, İspanya, Almanya, Türkiye ve İngiltere temsilcileri tarafından imzalanan açıklamada, Beşar Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanması şiddetle kınandı. 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının failinin Suriye rejimi olduğu vurgulanan açıklamada, bu tür suçların bir daha tekrarlanmaması için, dünyanın mutlaka bir karşılık vermesi gerektiği kaydedildi. Ancak söz konusu karşılığın, askeri bir operasyondan önce, siyasal düzlemde ve İkinci Cenevre Konferansı çerçevesinde bulunması tavsiye edildi. Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları'nın dün Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki toplantısından da Suriye konusunda ortak bir tavır çıktı. 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırıdan Beşar Esad yönetiminin sorumlu olduğunu kaydeden bakanlar, askeri operasyon içinse mutlaka Birleşmiş Milletler (BM) müfettişlerinin hazırlamakta olduğu raporun beklenmesi gerektiği konusunda anlaştı. AB Dış İlişkiler Yüksek Komiseri Catherine Ashton, toplantının ardından yaptığı açıklamada uluslararası kamuoyunun, Suriye'de kimyasal kullanımına seyirci kalamayacağını kaydetti. Dünkü toplantıya katılarak AB'li bakanlarla görüş alışverişinde bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yapılan açıklamayı oldukça güçlü bulduğunu belirtti. Ancak Kerry, ülkesinin, askeri müdahaleyi erteleme konusunda herhangi bir taahhütte bulunmadığını da açıkladı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...