Libya'da hükümet krizi sürüyor

/ Kaynak: AA
Libya'da hükümet krizi sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'daki Adalet ve İnşa Partisi Başkanı Savvan, Başbakan Ali Zeydan'ın hükümetinden güvenoyunu çekmek için 100 vekilinin onayını aldıklarını söyledi.

Libya'daki Adalet ve İnşa Partisi Başkanı Muhammed Savvan, Başbakan Ali Zeydan başkanlığındaki koalisyon hükümetinden güvenoyunu çekmek için 100 milletvekilinin onayını aldıklarını söyledi. Dün gece basın açıklaması yapan Savvan, "Zeydan hükümetinden güvenoyunu çekmek için 200 milletvekilinden 100'ünün onayını aldık" dedi. Savvan, Zeydan'ın ülke içindeki siyaseti ve Mısır'daki darbeciler diye nitelendirdiği Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve diğer yetkililerle görüşmesine karşı çıkarak hükümetten tamamen çekilme tehdidinde bulundu. nbsp;Adalet ve İnşa Partisi, koalisyon hükümetinde 5 bakanlığa sahip. nbsp;Zeydan ile Adalet ve İnşa Partisi? arasındaki kriz, Zeydan'ın Mısır'agiderek, başta Sisi olmak üzere diğer darbecilerle görüşmesiyle başladı. Libya Ulusal Meclisi'nin iç tüzüğüne göre 120 milletvekilinin onayıyla
hükümetten güvenoyu çekilebiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...