Alkolde 22.00 yasağı başlıyor, artık gece içki satışı yok

Alkolde 22.00 yasağı başlıyor, artık gece içki satışı yok

GÜNDEM Haberleri

Büfe ve bakkal gibi perakende noktalarında sabah 06.00'ya kadar alkollü içecek satışını yasaklayan düzenleme, yarın yürürlüğe giriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden mayıs ayında geçen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan alkol yasası yarın yürürlüğe giriyor. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte artık gece 22:00'den sabah 06:00'ya kadar alkollü içki büfe, bakkal gibi perakende noktalarında satılamayacak. Satış yasağı restoran, gece kulübü, bar gibi yerleri kapsamıyor. Alkollü içecekler, görülecek ve özendirilecek şekilde vitrinlere konulmayacak. Alkollü içki satışı yapılan mekanlar ile toplumsal alanlar arasındaki mesafeye de düzenleme getirildi. Turizm belgeli işletmeler dışındaki alkollü içki satışı yapılan yerler ile eğitim kurumları ve dersaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Ayrıca öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, stadyum ve spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, pastane, kıraathane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak. Yeni yasa reklam ve tanıtımlara da yasak getiriyor. Televizyonlarda yayınlanan film ve kliplerde alkollü içkileri özendirici görüntülere izin verilmeyecek. Trafik kontrolünde 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenenlere 2 yıla kadar hapis cezası geliyor.
Alkol kullanımının, dünya genelinde önlenebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel sebebi olduğunu kaydeden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, "Bu tür düzenlemeler bütün dünyada var. nbsp;Ancak Türkiye'de yeterli bilgiye sahip olmayanlarca özgürlük alanına ve hayat stiline müdahale olarak algılanıyor" dedi. nbsp; HABER MERKEZİ İSTANBUL








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...