Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Pes etmek yok, yola aynen devam edeceğiz'

Başbakan Erdoğan, 'Pes etmek yok, yola aynen devam edeceğiz'

GÜNDEM Haberleri

'Nasip değilmiş. Finale kalmak bile önemliydi. Tek üzüntüm, daha önce olimpiyat organizasyonu yapmış bir ülkeye aynı hakkın bir daha verilmesi.'

nbsp;Sabahki sunumda konuşan Başbakan Erdoğan, 1996'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi karşısında sunum yaptığını hatırlattı. Erdoğan, "Barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu kritik dönemde dostluğun ve kardeşliğin şehri İstanbul'dan bütün dünyaya çok güçlü barış mesajları iletmek istiyoruz. Çocukluk yıllarımdan başlayarak amatör futbolcu olarak 16 yıl boyunca sporu bütün benliğimde yaşadım. Eşim, çocuklarım beni affetsin. En en az onlara olduğu kadar İstanbul'a ve spora sonsuz bir aşk ile bağlandım. Gelin beraber köprüler kuralım" dedi. Başbakan Erdoğan, Tokyo'nun kazanmasından sonra ise, şu açıklamayı yaptı: "Demek ki böyle uygun gördüler. Nasip değilmiş. Ama en azından finale kalmak bile önemliydi. Bundan sonrası çok daha farklı adımların atılmasına vesile olur. Tek üzüntüm, daha önce olimpiyat organizasyonu yapmış bir ülkeye aynı hakkın bir daha verilmesi. Bütün ekibimiz gerçekten buna inanmıştı. Çok iyi de hazırlanmıştık. Tokyo'yu tercih ettiler. Saygı duymamız gerekiyor. Daha önce birçok uluslararası spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştirdik." Erdoğan, yeniden aday olup olunmayacağı ile ilgili soruya, şu cevabı verdi: "Bunu biraz da şartlar belirleyecek. Şu anda tek hedefimiz olimpiyatlarda çok daha başarılı neticeler alabilmek. İnşallah sonunda başaracağız." AB Bakanı Egemen Bağış da, "Olimpiyatların İstanbul'da düzenlenmemesi bizim için değil olimpiyatlar için bir kayıptır. Dünya yine önyargıların esiri olmuştur"?yorumunu yaptı.

Başbakan Erdoğan, 'Pes etmek yok, yola aynen devam edeceğiz'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...