Murat Ülker, 'İyi ki boş tablo almışız ya dolusunu alsaydık'

Murat Ülker, 'İyi ki boş tablo almışız ya dolusunu alsaydık'

Ekonomi Haberleri

Ülker, Baykam'ın boş tablosunu 125 bin $'a satın almasıyla ilgili olarak, 'İyiki boş tablo almışım. Bir de dolusunu alsaydık nasıl konuşulacaktı kim bilir'

Ülker'in de bağlı olduğu Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ülker ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğinde hayata geçirilen futbol köylerinin 7'ncisi olan Nevşehir'de yetenekli çocukları ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla sohbet düzenleyen Murat Ülker, Bedri Baykam'ın boş tablosunu 125 bin dolara satın almasıyla ilgili sorduğumuz sorulara esprili bir dille, "İyi ki boş tablo almışız. Dolusunu alsaydık kimbilir ne konuşulacaktı" sözlerini kullandı. İptal edilen köprü ve otoyol ihaleleriyle ilgili soruya da Ülker, "İhaleye girmek pek akıllıca değilmiş. Yenilen pehlivan güreşe doymaz ama tekrar girmek pek ticari olmaz bu süreçte. Yol tıkanıyor, millet söyleniyor. O zaman 'pek akıllıca değilmiş' dedim. Biz çıkmadık ama proje iptal oldu, iyi oldu" dedi. Mısır'da darbenin ardından üretimi durduran Ülker fabrikasının yeniden çalışmaya başladığını söyleyen Murat Ülker, "İthalat yapamazsak yine dururdu o fabrika. Ama limanlar açıldı. Mısır piyasasına sadece Mısır diye bakmamak lazım. Bizim Cidde'de bir fabrikamız var. Bir de Kahire'de. Arap Ortak Pazarı diye bir pazar var. Bu fabrika ile hem Mısır'a satıyoruz hem de ihracat yapıyoruz. Cidde'deki fabrika hem Mısır'a hem Körfez'e hem de Arabistan'a satıyor. Türkiye dışı ciromuzun yüzde 65'i Orta Doğu pazarından geliyor" dedi. nbsp;Uğur KÜÇÜK nbsp;NEVŞEHİR
Şike konusu bitsin yine destekleriz
Sporun çeşitli dallarına destek olan Ülker'in yöneticileri, oyuncu kaynağının zenginleştirilmesini amaçlayan proje kapsamında kurulan futbol köylerinden Nevşehir Ülker Futbol Köyü'nü ziyaret etti. "Çocuklar İçin Futbol Projesi"ne 7 yıldır destek veren Ülker'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, futbol köylerinin 10 ilde organize edildiğini, bugüne kadar 250 bin çocuğa yeteneklerini geliştirme fırsatı sağladıklarını söyledi. Şike olayları sebebiyle sponsorlukları gençlere yönlendirdiklerini belirten Ülker, "Takımlarla sponsorluklardan birer birer vazgeçiyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe ile 2016'ya kadar sözleşmemiz var. Her şeyin toz duman olduğu bir ortamda neyi destekleyeceğiz? İşler otursun, sponsorluğa devam ederiz" dedi.


Diasa mağazalarında satışlar yüzde 50 arttı
Diasa'larda satın almadan sonra satışların dükkân bazında yüzde 50 arttığını söyleyen Ülker, "Ürün gamını tamamlarsanız çeşidini arttırırsanız fiyatı da makul tutarsanız satışlar artar. Biz yeni dükkân açalım, perakendeye girelim demiyoruz. Rehabilite ediyoruz. Şu anda yeni satın alma yok. Lokmaları hazmetmeye çalışıyoruz" dedi.



İki defa istifa ettim bir şey diyen olmadı
Murat Ülker, şirketten 2 defa istifa ettiğini de şöyle anlattı: "Bir dönem patron (Sabri Ülker) varken istifa ettim. Sonra valideye sordum babam bir şey dedi mi diye. Dememiş. Birkaç gün sonra döndüm. Birkaç yıl sonra yeniden istifa ettim. Yine kimse bir şey söylemedi. Yani bana 'sen olmasan da bu işler yürür' demek istediler. Ben de döndüm."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...