16 saat havada kaldı, Başbakan Erdoğan rekora uçtu

16 saat havada kaldı, Başbakan Erdoğan rekora uçtu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan, Rusya'nın St. Petersburg kentinden olimpiyat toplantısı için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e 16 saat kesintisiz uçtu.

Türkiye'nin olimpiyat maratonunda bir ilk gerçekleşti. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nbsp;G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Rusya'nın St. Petersburg kentinden olimpiyat toplantısı için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e nbsp;16 saat kesintisiz uçtu. Böylece Türk Hava Yolları (THY) tarihinin iniş yapmaksızın en uzun uçuşunu gerçekleştirdi. Erdoğan uçakta da çalıştı ve sunulacak metinler üzerinde internet üzerinden değişiklikler yaptı. Tarihî uçuşu, Boeing 777-300 ER uçağıyla Serdar Girgin, Ömür Uçan, Göker Dandin, Yalım Sezener'den oluşan kaptanların da dahil olduğu 23 kişilik mürettebat gerçekleştirdi. THY'nin, ara iniş yapılmaksızın yaptığı en uzun uçuş, ortalama 13.5 saat süren İstanbul-Los Angeles seferi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...