Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nestle'den çikolotalı Android

Nestle'den çikolotalı Android

TEKNOLOJİ Haberleri

Android 4.4′ün ismini Key Lime Pie'dan, Kit Kat'a çevrildi. Android, Nestle ile Kit Kat isim hakları için anlaşma sağladı.

Android 4.4'ün ismini Key Lime Pie'dan, Kit Kat'a çevrildi. Android, Nestle ile Kit Kat isim hakları için anlaşma sağladı.Google'ın sıradaki işletim sisteminin isminin Key Lime Pie olacağı düşünülüyordu. Ancak firma ters bir dönüş yaparak Android 4.4 için Kit Kat ismini seçmeye karar verdi. Bunun için de Nestle ile anlaşma sağlandı. Google her yeni işletim sistemini ünlü bir tatlı ismiyle bağdaştırıyor. 4 yıl önce Android 1.5, Cupcake ismiyle piyasaya sürmüştü. Daha sonra 1.6 Donut, 2.3 Gingerbread, 4.3 Jelly Bean gibi isimlerle devam etti. Google firmasından John Lagerling "Key Lime Pie'ın tadını kimsenin bilmediğini farkettik. Bu sebepten ötürü daha bilindik bir yaklaşımla Kit Kat ismini tercih etmeye karar verdik" dedi. Kit Kat, Nestle firmasına ait olmasına karşın lisansı, ABD'nin ünlü çikolata firması Hershey Company'nin elinde bulunuyor. Google geniş kapsamlı anlaşmalara imza atacak gibi gözüküyor. Nestle, Bugdroid logolu Kit Kat çikolatalarını piyasaya sürmeyi planlıyor. BBC'nin haberine göre Nestle, Bugdroid logosu bulunan 50 Milyon çikolata satmayı planlıyor. Bu çikolataların birçok ülkede satışa çıkması bekleniyor. Ayrıca Kit Kat satın alan müşterilerin Nexus 7 ya da Google Play kredisi kazanma şansı da olacak. Google, Android 4.4 Kit Kat için henüz bir çıkış tarihi söylemedi. Ancak işletim sisteminin Ekim ayı içerisinde ortaya çıkması bekleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...