Suriyelilerin Türkiye'ye gelişi devam ediyor

/ Kaynak: AA
Suriyelilerin Türkiye'ye gelişi devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yeni arama noktaları oluşturuluyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye gelişi devam ediyor. Alınan bilgiye göre, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyor. Yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile sınıra gelen Suriyelileri, daha önce Türkiye'ye sığınan yakınları karşılıyor. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre başta Şam, Halep, Hama, Humus, İdlib kent ve kasabalarındaki kaçışların hızlandığı, ülkelerini terk edenlerin çoğunluğunun ise Türkiye sınırına yöneldikleri öğrenildi.
- Gümrük kapısına yeni arama noktaları
Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'na giriş ve çıkışları kontrol etmek amacıyla yeni arama noktaları oluşturuluyor. Yaya, otomobil ve tırlar için ayrı planlanan arama noktalarının yaklaşık 15 gün sonra hizmete girmesi bekleniyor. Yapılacak bu çalışmayla, düzenli hizmet verilmesi ve sınır kapısındaki yığılmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...