Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konya'daki festivalin iptalini istediler

/ Kaynak: AA
Konya'daki festivalin iptalini istediler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Saadet Partisi, kentte düzenlenecek 'Fanta Gençlik Festivali'nin Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilmesini istedi.

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları üyeleri, 10 Eylül'deki 2. Fanta Gençlik Festivali Konya konserinin iptal edilmesi için basın açıklaması düzenledi. Grup üyeleri, "Müslümanlar kan ağlarken eğlenceye hayır", "Kardeşin ağlarken sen eğlenme" pankartları açtı. Saadet Partisi Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa Akiş, Zafer Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Mısır ve Suriye'de insanlık dramının yaşandığını söyledi. nbsp;Dünyanın çeşitli bölgelerinde mazlumların kanının aktığını ifade eden Akiş, şunları kaydetti: "Tüm bu gelişmelerin yaşandığı günlerde ülkemizde eğlence organizasyonları tertip ediliyor. Hepimizin göleri önünde müslümanlara haksızlıklar ve zulümler yapılıyor. İnsanlık hiçbir tepki göstermeden sadece seyrediyor. Bunun nedeni insanlığın festival ve eğlence gibi etkinliklerle uyutulmasıdır. Bu etkinliklerden biri önümüzdeki günlerde 'Fanta' tarafından şehrimizde düzenlecektir. Buradan ilan ediyoruz; Konyalı genç kardeşlerim, salı günü konser meydanında sevinç çığlıkları atmak yerine, 'zulümlere son verilsin' sesleri yükseltelim. Gelin meydanları, konser meydanları değil, zalimleri lanetleme meydanları yapalım. Zulme karşı susan dilsiz şeytan olmayalım. Bu hepimizin hayrınadır. Unutmayalım ki Batı'nın Irak'a, Suriye'ye ve Mısır'a bakışı neyse Türkiye'ye de odur." nbsp;Konuşmanın ardından grup üyeleri, etkinliği düzenleyecek firmanın ürünlerini dökerek, festivali protesto etti. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...