Olimpiyat kararı İspanyolları birbirine düşürdü

/ Kaynak: DHA
Olimpiyat kararı İspanyolları birbirine düşürdü

DÜNYA Haberleri  / DHA

İspanyol siyasetçiler, 'Bu üst düzey bir siyasi oyundur, bu oyunu ya kuralına göre oynarsınız, ya da sizi elerler' diyerek olimpiyat üyelerine sert çıktı

İspanya'da olimpiyat şoku devam ediyor. İspanyol siyasetçiler, "Bu üst düzey bir siyasi oyundur, bu oyunu ya kuralına göre oynarsınız, ya da sizi elerler" diyerek olimpiyat üyelerine sert çıktı.Arjantin'in Buenos Aires kentinde düzenlenen elemeler sonucu Tokyo'nun ev sahipliğini kazandığı 2020 Olimpiyatları, Türkiye'de olduğu gibi İspanya'da da büyük hayal kırıklığı oluşturdu.Olimpiyatların artık spor olmaktan çıktığı, uluslararası şirketlerin çıkarı konumuna geldiğini vurgulayan İspanyol siyasetçiler, "Bu çıkarlara hizmet etmeyenler maalesef eleniyor. Ya üst düzey politika yapmayı öğrenirsiniz, ya da sizi saf dışı bırakırlar" ifadesini kullandı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Madrid kentinin 4. kez olimpiyatlara aday olması konusunda kuşkuları olduğunu da belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Bu yenilginin siyasi faturası olmaz, ancak nerede hata yapıldı, onun değerlendirilmesi yapılır" dedi.
Bu arada İspanyol basını da, yenilginin tek suçlusunun ekonomik kriz olduğunu yazdı. İspanya'nın önde gelen fikir gazeteleri, yüzde 80 tesisleri bitirilmiş Madrid kentinin olimpiyatlara herkesten daha fazla hazır olmasına rağmen komitenin spordan çok ekonomik güce inandığını, buna da Japonya'nın diğer iki aday ülkeden daha fazla sahip olduğunu ifade etti.
El Pais gazetesi, "Tokyo, güçlü ekonomisi ve dopinge sıfır tolerans sloganı ile kazandı" başlığını atarak, üyelerin kriz yaşayan İspanya halkının hayallerini yok ettiğini kaydetti.
El Mundo gazetesi ise, "Olimpiyat Komitesi'nin kararını anlamak zor" başlığını attı. Gazete ayrıca, "Tokyo'nun seçimi gösteriyor ki, olimpiyatların sporla hiç alakası yok" yorumunda bulundu.
La Vanguardia gazetesi, "Madrid 2020 ne yaptı ki ilk turda elendi" başlığı altında yıllarca uğraşın, emek sarf edin, sizi böyle elerler" eleştirisinde bulundu.
ABC gazetesi, "Olimpiyat Komitesi, gerçekçilikten uzak karar verdi" başlığını attı. Halka üzülmemesi çağrısı da yapan gazete, "Siz hak ettiniz ancak onlar başka çıkarlara hizmet etmeyi yeğlediler" ifadesine yer verdi.Razon gazetesi ise, "Olimpiyat hayal kırıklılığı" manşeti attığı haberinde sert eleştirilerde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...