Anastasiadis, 'Kıbrıs sorunu çözülmeden doğalgaz işbirliği olmaz'

/ Kaynak: CHA
Anastasiadis, 'Kıbrıs sorunu çözülmeden doğalgaz işbirliği olmaz'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Nikos Anastasiadis'in Diplomatik Büro Şefi Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorunu çözülmeden Türkiye'ye doğalgaz işbirliği yapılamayacağını söyledi.

Hristodulidis, Kıbrıs sorununda kaybedilmiş herhangi bir fırsattan bahsedilemeyeceğini; kaybedilmiş fırsattan bahsedebilmek için, ilk başta Türk tarafının kabul ettiği bir plan olması gerektiğini kaydetti. Hristodulidis, bugün olguları değiştirebilecek tek faktörün doğalgaz olduğunu ve doğalgazın da, Türkiye için Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik teşvik olabileceğini belirtti. Bu faktörün 5-10 yıl öncesine kadar olmadığına da vurgu yapan Hristodulidis, Kıbrıs sorunu çözülmeden Türkiye ile doğalgazda işbirliği yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Çözüm olmadan Rum Yönetimi'nin enerjiyle ilgili planlarını hayata geçirebilip geçiremeyeceğinin sorulması üzerine ise Hristodulidis, enerji devlerinin bölgeye gelerek yatırım yapması göz önünde bulundurulduğunda, bunun çok anlam ifade ettiği cevabını verdi.


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...