Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ruhani, 'operasyonlar bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecektir.'

/ Kaynak: AA
Ruhani, 'operasyonlar bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecektir.'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "uluslararası anlaşmalara aykırı askeri girişimin, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin özel temsilcisi Masahiko Komura'yı kabul eden Ruhani, "İran'ın yeni hükümeti tüm dost ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye kararlıdır. Bu bağlamda Japonya hükümetinin iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için attığı bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. İran'ın nükleer faaliyetleri gibi uluslararası kamuoyunu ilgilendirenkonuların yine uluslararası anlaşmalar çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğiniifade eden Ruhani, "İran NPT başta olmak üzere tüm uluslararası anlaşmalara bağlıdır ve İran'ın tüm nükleer faaliyetleri Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEA) gözetimi altındadır" diye konuştu. "İran ile Japonya kitle imha silahlarına maruz kalmış iki ülkedir. Kimyasal silah mağduru olan bu iki halk dünyada kitle imha silahlarıyla mücadele bayrağını göğüslemelidir" diyen Ruhani, İran'ın nükleer faaliyetlerinin tamamen barışçıl olduğunu ve öyle kalacağını belirtti. Ruhani, bölge sorunlarının da ele alındığı görüşmede, "Bölge sorunlarının çözümünde uluslararası anlaşmalar esas alınmalıdır. Uluslararası anlaşmalara aykırı her türlü dış müdahale, özellikle askeri operasyonlar bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecektir. Bu açıdan tüm tek taraflı askeri girişimler kınanmalıdır" açıklamasında bulundu. Özel temsilci Masahiko Komura da Ruhani'ye, Japonya Başbakanı'nın yazılı tebrik mesajını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi dileklerini iletti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...