John Kerry, müdahale için Arap ülkelerinden destek istedi

John Kerry, müdahale için Arap ülkelerinden destek istedi

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Suriye'ye düzenlenecek olası askeri operasyona destek istemek için Paris'te Arap ülkelerinin temsilcileriyle biraraya geldi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'ye düzenlenecek olası askeri operasyona destek istemek amacıyla Paris'te bazı Arap ülkelerinin temsilcileriyle biraraya geldi. Kerry, Paris'teki ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen görüşmede, ülkesinin Suriye'ye yapacağı askeri operasyon konusundaki kararlılığını yinelerken Arap ülkelerinden karalı ve açık destek istedi. Toplantıya Arap Birliği'ne üye toplam 9 ülkenin dışişleri bakanı katıldı. Kerry, görüşmeden önce Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi ile biraraya nbsp; geldi. John Kerry, ABD yönetiminin, Esed rejiminin halkına karşı kimyasal silah kullandığını kanıtlayan görüntüleri, Kongre üyelerine dağıttığını söyledi. Kerry, bu görüntülerin nbsp; Şam rejiminin halkına karşı kimyasal silah kullandığını açık bir şekilde gösterdiğini ifade etti.
Fabius: Avrupa ülkelerinin askeri katkısına ihtiyaç yok
Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "France 3" televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Fransa ve ABD'nin Suriye'ye olası müdahale için bütün Avrupa ülkelerinin askeri katkısına ihtiyacı olmadığını söyledi.
Fabius, "Onların önemli bir kısmının bu konuda yeterli kapasitesi de yok zaten. Bizim için önemli olan siyasi destek" ifadelerini kullandı.
KİK'ten müdahale çağrısı
Bu arada, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif el-Zayani, Suriye halkının "kurtarılması" için uluslararası toplumun derhal müdahale etmesi çağrısında bulundu.
Zayani, yaptığı açıklamada, "Suriye'de halkın maruz kaldığı soykırım ve vahim insan hakları ihlalleri, uluslararası toplumun derhal müdahale etmesini zorunlu kılıyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...