Milliler ilk galibiyetini aldı

/ Kaynak: AA
Milliler ilk galibiyetini aldı

SPOR Haberleri  / AA

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda Türkiye, dördüncü maçında İsveç'i 87-74 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Gruptan çıkma şansını yitiren A Milli Takım, İsveç karşısında maça kötü bir başlangıç yaptı. 3. dakikada Taylor'ın basketi sonrası 9-3 geriye düşen milliler, Ömer ve Kerem'in pota altı basketleriyle 6. dakikada 11-9 öne geçti. Mücadelenin ilk periyodu 17-17 tamamlandı. İsveç, 13. dakikada Jerebko'nun basketiyle 24-23'lük üstünlük yakaladı. İyi savunma yapan Türkiye, skoru kendi lehine çevirdi ve son dakika içinde 8 sayılık üstünlük (40-32) sağlayıp soyunma odasına 40-35 önde gitti. İkinci yarıya Preldzic'in üç sayılık basketiyle başlayan milliler, aynı oyuncuyla 24. dakikada dışarıdan bir kez daha sayı buldu ve farkı 17 sayıya (55-38) çıkardı. Ancak rakibin alan savunması karşısında zorlanan ve 28. dakikaya kadar sadece 5 sayı üretebilen milli takım karşısında İsveç, 3. periyot sonunda farkı 9 sayıya (67-58) indirdi. İsveç, 32. dakika içinde Brice Massamba'nın basketiyle farkı 7 sayıya (67-60) indirmesine rağmen Ender ve Ersan ile basketler bulan Türkiye, karşılaşmadan 87-74 galip ayrıldı. İsveç karşısında Hidayet Türkoğlu ile Doğuş Balbay forma giymedi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...