Esad, kimyasal saldırının 'birazını' kabullenmiş

Esad, kimyasal saldırının 'birazını' kabullenmiş

DÜNYA Haberleri

Esad, CBS'ten Rose'a verdiği mülakatta, 'Yaklaşık bin 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının sorumluluğunun bir miktarını kabul ettiğini' söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, CBS'ten Charli Rose'a mülakat verdi. Rose, ABD'nin bu ülkeye müdahalesi durumunda Esad'ın bir şekilde "intikam alma" imasında bulunduğunu söyledi. Mülakata ilişkin konuşan sunucu Rose, "Esad'ın, yaklaşık bin 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının sorumluluğunun bir miktarını kabul ettiğini" söyledi. Ancak bu sorumluluğun ne olduğuna ilişkin ayrıntı vermedi. Charli Rose, Devlet Başkanı Esad'a, "Hiç pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusunu yönelttiğini ve "Tabii ki" cevabını aldığını aktarırken, "Ancak bu cevap, içten hissedilen bir pişmanlıktan çok vatandaşlarının yaşadıklarından üzüntü duyan bir liderin sözü gibiydi" dedi. Beşar Esad'ın, ABD müdahalesini gerektirecek bir durumun olduğuna inanmadığına değinen Rose, "Ancak bir müdahale olması durumunda 'kendisiyle birlikte duranlar' arasından bir şekilde karşılık verenlerin olabileceğini söyledi" bilgisini verdi. Esad'la, müdahale durumunda dengenin aleyhine bozulabileceğini konuştuğunu da belirten Rose, "Bu konuda endişeliydi" ifadesini kullandı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...