Sevinç mesajlarına Suat Kılıç'tan 'Kınalı' tweet

Sevinç mesajlarına Suat Kılıç'tan 'Kınalı' tweet

GÜNDEM Haberleri

Gezi olayları sırasında 'İstanbul'u Eleyin' kampanyası yürütenler, kaybetmemize sevindi. Bakan Suat Kılıç bunlara sert karşılık verdi.

İstanbul'un, 2020 Olimpiyat Oyunlarını son anda kaybetmesi ekranları başında heyecanla bekleyen milyonları üzdü. Ne var ki, milli bir duruş sergilediğimiz bu mücadelede sonucun istediğimiz gibi çıkmamasına sevinenler de vardı. Gezi kışkırtması sırasında, çıkardıkları olaylar üzerinden bir de İstanbul'u Olimpiyat Komitesi'ne şikayet eden ve imza toplayarak İstanbul aleyhine çalışan grup, önceki gece açıklanan sonuçtan duydukları memnuniyeti yine sosyal medya üzerinden açığa vurdu. #AldınızmıOlimpiyatı şeklinde hashtag açan ve İstanbul'un elenmesine sevinenlerin kutlama mesajları büyük tepki çekti. Vatandaşlar, İstanbul'un olimpiyat adaylığına siyasi bakarak, milli duruşa aykırı davrananlara attıkları tweetlerle tepki gösterdi. Eleştirilerin odaklandığı isimlerin başında ise "Tokyo kazandı Tayyip kaybetti. Artık hiç bir şey bu inişi durduramaz. Dayan Türkiye kurtuluşa az kaldı. Taksim, Tayyip'i yendi" şeklinde tweet atan yazar Mine Kırıkkanat vardı. Ayşenur Arslan da oylama öncesi yazdığı "Olimpiyatları alamazsak kutlamak için dönerim" şeklindeki tweetiyle tepki topladı. İstanbul Kadıköy'de de bir grup, sonucun açıklanmasından sonra sokağa dökülerek kaybetmemizin kutlamasını yaptı.Başbakan'ın "Sevinmelerine anlamıyorum" dediği kişilere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Twitter'dan karşılık verdi. Kılıç, "Bir yanda Türkiye için 16 saat kesintisiz uçarak gecesini gündüzüne katanlar, öte yanda Türkiye kaybetti diye kına yakanlar. Kına stokları tükenmiş!" yazarak, tepkisini dile getirdi.

BÖYLE ÇALIŞMIŞLARDI!
Gezi olayları sırasında bazı gruplar Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne bir mektup yazarak, "İstanbul'u 2020 Olimpiyat adayları listesinden çıkarmasını rica ediyoruz. İstanbul'un listede tutulması, olimpiyatların ideallerine saygısızlık" demişti. Türkiye aleyhine imza kampanyası başlatan grubun ihanetini, 14 Haziran 2013'te manşetimize taşımıştık.

nbsp;Sevinç mesajlarına Suat Kılıç'tan 'Kınalı' tweet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...