Stockholm'den ODTÜ'ye ders gibi tanıtım

Stockholm'den ODTÜ'ye ders gibi tanıtım

DÜNYA Haberleri

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan tacize tepkiler sürerken, İsveç'te Stockholm Üniversitesi başörtülü bir öğrencinin fotoğrafıyla tanıtım yaptı.

ODTÜ'de başörtülü kızlara yapılan tacizle ilgili kamuoyunun tepkileri sürerken İsveç'ten ders alınacak bir haber geldi. Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında gösterilen Stockholm Üniversitesi, başörtülü bir öğrencinin fotoğrafıyla tanıtım yaptı. ''Üniversite Herkes İçindir' sloganı ile başlatılan kampanyada başörtülü Majeda (Macide) Tazaly'in fotoğrafını kullandı. Hukuk Fakültesi'nde okuyan Majeda Tazaly ile yapılan uzun bir söyleşi de üniversitenin web sitesinde yayınlandı. Rektörlük ile öğrenciler arasında 2 yıldır temsilcilik görevini yürüten Tazaly, "Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin her türlü problemiyle ilgileniyorum. Burada bir ayırımcılık yok" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...