Borsa haftaya yükselişle başladı

/ Kaynak: AA
Borsa haftaya yükselişle başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 endeksi haftaya cuma günü kapanışına göre 725,94 puanlık yükselişle 67.958,36 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 1,08 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 1,39, holding endeksi ise yüzde 0,91 oranında yükseliş kaydetti. BİST 100 endeksi, geçen haftanın son işlem gününde ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılamamasının ardından 68.000 puanın üzerini test etmiş, ancak Suriye ile ilgili tedirginlikler nedeniyle bu seviyelerde tutunamayarak kazançlarının çoğunu geri vermişti. Bugün yurt dışı veri takviminin zayıf olması nedeniyle iç dinamiklerin öne çıkacağını ifade eden
analistler, yurt içinde temmuz ayı sanayi üretimi ve Hazine'nin düzenleyeceği ihalelerin takip edileceğini, Suriye ile ilgili haber ve açıklamaların ise yön üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...